Női kézilabda, világbajnokságKamerun legyőzésével középdöntőbe jutottak

2023. december 4., hétfő, Sport

A magyar női kézilabda-válogatott biztosította helyét a középdöntőben az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon azzal, hogy szombaton 39–20-ra diadalmaskodott Kamerun felett a csoportkör második fordulójában Helsingborgban. A nyitókörben Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese 35–12-re győzött Paraguay ellen, ma 21.30-tól pedig rangadót játszik a szintén két sikerrel kezdő Montenegró csapatával. Az összecsapást a Digi Sport 3 közvetíti.

  • Fotó: MKSZ / Kovács Anikó
    Fotó: MKSZ / Kovács Anikó

A magyar és az afrikai válogatott is pontatlan támadásokkal kezdte a mérkőzést, majd Vámos Petra belesérült az első magyar találatba, ám lesétált a pályáról, a vezetést pedig átvette csapata, azonban csak lassan tudta növelni előnyét. A kapuban kezdő Szemerey Zsófia bravúros védéseivel stabilabbá vált a védekezés, miközben elöl többen is jól találták meg a réseket a kameruni falon. A 16. percben Kamerun időt kért, mivel sorozatban öt gólt kapott (10–3), viszont a megszakítás nem változtatott a játék képén, egyre több magyar került fel a gólszerzők közé. A 21. percben alakult ki először tízgólos különbség (14–4), aztán ezt követően a nemzeti együttesnek negyven másodpercet kettős emberhátrányban kellett átvészelnie.

A fordulás után is az afrikai csapaté volt az első gól és a játékrész első percei is, míg több magyar támadás rossz passzon vagy elejtett labdán zárult idő előtt. Néhány perc után ismét üzemi hőfokra melegedett a válogatott, Szöllősi-Schatzl Nadine átadása után Bordás Réka a mérkőzés leglátványosabb akcióját zárta eredményesen. A másik oldalon is magas minőségű volt a szélsőjáték, Töpfner Alexandra is szállította a gólokat, akárcsak Klujber Katrin, így a második félidő derekán időt kért Kamerun (29–15). Az utolsó tíz percen belül érkezett a kapuba az első vb-meccsén szereplő Bukovszky Anna, védeni is tudott nem sokkal később. Végül a húszgólos különbséget nem sikerült elérni, ám aligha kell bánkódnia emiatt a magyar válogatottnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 340
szavazógép
2023-12-04: Sport - Miska Brigitta:

Pontot rabolt feljutásért küzdő ellenfelétől a KSE (Labdarúgás, 3. Liga)

Idei utolsó mérkőzésén kiegyenlített küzdelmet vívott a Kézdivásárhelyi SE a feljutásért küzdő FC Câmpulung Muscel ellen. Az összecsapás végül gól nélküli döntetlennel zárult a Sinkovits Stadionban a harmadosztályú bajnokság 15. fordulójában. A Sepsi OSK II. megszakította hét mérkőzés óta tartó vereségi sorozatát, miután 1–0 arányban győzött az utolsó előtti Tatrang vendégeként. A céhes városi csapat a táblázat hatodik, a sepsiszentgyörgyi együttes a hetedik helyén tölti a téli szünetet.
2023-12-04: Sport - :

Megnehezítették a Corona dolgát a Háromszéki Ágyúsok (Jégkorong)

A Háromszéki Ágyúsok mindkét bajnoki mérkőzésükön jól tartották magukat a jobb játékerőt képviselő Brassói Corona vendégeként. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította csapat csütörtökön 3–1-re, míg szombaton 2–1-re maradt alul a Cenk alatti városban. A narancs-kék mezesek legközelebb a Román Kupában lépnek jégre, pénteken és szombaton a Sportul Studențesc ellen játszanak a Deme László Műjégpályán.