Tovább fizetik a gázolaj-támogatást

2023. december 19., kedd, Gazdakör

A kormány a december 8-i ülésén megszavazta azt a kormányhatározatot, amely 2026. december 31-ig lehetővé teszi a gázolaj-támogatás fizetését. Módosították tehát a 2014/1174-es határozatot, amely szerint a támogatás csak még ebben az évben lett volna fizethető.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Ez köztudottan negyedévenként jár, a mezőgazdász kérvényezése alapján. Ebben az évben a támogatás 1,529 lej literenként. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-12-19: Gazdakör - :

Hosszabbítás a zöldenergia-programnál

A Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség (AFIR) jövő év január 31-ig meghosszabbította a pályázatok letevési határidejét a Zöld villamos energia előállítása nevű, hazai pályázati programnál.
2023-12-19: Gazdakör - :

Húsmarhatenyésztők kárpótlása

A mezőgazdasági minisztérium honlapján megjelent annak a sürgősségi kormányhatározatnak a tervezete, amely az orosz–ukrán háború miatti veszteségek kárpótlását tenné lehetővé a hústermelési ágazatban.