Húsmarhatenyésztők kárpótlása

2023. december 19., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági minisztérium honlapján megjelent annak a sürgősségi kormányhatározatnak a tervezete, amely az orosz–ukrán háború miatti veszteségek kárpótlását tenné lehetővé a hústermelési ágazatban.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Eszerint akinek 2023. március 31-én egy évnél idősebb nőnemű állata volt, egyedenként 100 euró támogatást kapna, ha a határozattervezetet a kormány megszavazza. Feltétel, hogy az állat tiszta fajú törzskönyves legyen, vagy ha keresztezett, szerepeljen a mellék törzskönyvben, a gazdaságnak pedig legyen kódja az állategészségügyi hatóság nyilvántartójában. Ha a sürgősségi kormányhatározat jogerőre emelkedik, a húsmarhatartók egy hónapon belül kell letegyék kéréseiket az APIA-hoz, mellékelve a személyazonossági igazolvány másolatát, a bankszámlaszámot, az állategészségügyi hatóság által kiadott, állatállományra vonatkozó igazolást, valamint igazolást azon ügynökség vagy egyesület részéről, amely a fajta törzskönyvezését végzi. A tervezet szerint a támogatást jövő év június 30-ig fizetnék ki a jogosult igénylőnek. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-12-19: Gazdakör - :

Tovább fizetik a gázolaj-támogatást

A kormány a december 8-i ülésén megszavazta azt a kormányhatározatot, amely 2026. december 31-ig lehetővé teszi a gázolaj-támogatás fizetését. Módosították tehát a 2014/1174-es határozatot, amely szerint a támogatás csak még ebben az évben lett volna fizethető.
2023-12-19: Riport - Bartos Lóránt:

Három éve Kézdivásárhely alpolgármestere (Beszélgetés Szilveszter Szabolccsal)

November elején múlt három éve, hogy Kézdivásárhely alpolgármesteri székét dr. Szilveszter Szabolcs mérnök tölti be. Az elmúlt időszak nem volt sétagalopp, hiszen a koronavírusos időszakban kellett menedzselni a várost, most, a megszorító intézkedések miatt további gondokkal kell szembenézni. A céhes város második emberét a sikerekről és kudarcokról faggatjuk interjúnkban.