Kilencszáz igazoltatás, kétszáz bírság

2024. január 4., csütörtök, Közélet

A Kovászna megyei rendőrség közrendészeti, közlekedésrendészeti, bűnügyi, gazdasági, valamint fegyverekkel és robbanóanyagokkal foglalkozó osztályának munkatársai több ellenőrzést végeztek az esztendőforduló környékén.

  • A Kovászna megyei rendőr-felügyelőség archív felvétele
    A Kovászna megyei rendőr-felügyelőség archív felvétele

Négy nap alatt 183 járművel és 15 radarkészülékkel lepték el az utakat, üdülőtelepeket, szórakozóhelyeket, 35 egyedi ellenőrzést végeztek, emellett közel 100 riasztáshoz is kiszálltak. 61 helyen végeztek közúti ellenőrzést, 635 gépjárművet vizsgáltak át, 901 személyt igazoltattak, 328 vezetőt alkoholszondába fújattak, illetve drogtesztnek vetettek alá. Az akció során 105 070 lej összértékben 214 bírságot róttak ki. Forgalmi szabálysértésekért felfüggesztettek 12 vezetői jogosítványt és 9 forgalmi engedélyt – közölte a rend­őrség sajtóirodája tegnap.

Ugyanakkor a Kovászna Megyei Dózsa György Csendőr-felügyelőség több mint százötven munkatársa teljesített naponta közrendészeti szolgálatot önállóan vagy más belügyminisztériumi egységekkel közösen. Az intézmény közleménye szerint a hosszú hétvégén a megyében nem történtek kirívó események. A csendőrök 8 bűncselekményt észleltek, ezek közül kettőt saját hatáskörön belül, hatot a rendőrséggel közös akciókban. Különböző szabálysértésekért 21 jegyzőkönyvet állítottak ki, köztük 4 írásbeli figyelmeztetést és 17 bírságot 13 900 lej összértékben. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 311
szavazógép
2024-01-04: Közélet - :

Tűzesetekhez, balesetekhez hívták a tűzoltókat

Az újévi szabadnapokkal bővült elmúlt hétvégén a Kovászna Megyei Mihai Viteazul Katasztrófavédelmi Felügyelőség egységeit 55 bevetésre igényelték, tűzoltáshoz, akadálymentesítéshez, roncsok közé beszorult áldozatok kimentéséhez vagy elsősegélynyújtásra – közölte az intézmény szóvivője, Alexandru Marian Rechițean törzsőrmester tegnap.
2024-01-04: Jegyzet - Ferencz Csaba:

Reszkessetek, magyarok (Kármentő)

„2024 végre a románok éve lesz!” – ezzel a román nyelvű szöveggel és persze a vezér harcias képmásával ellátott kártyanaptárt kaptunk még az óévben a sepsiszentgyörgyi postaládákban (is). Bizonyára szerte az országban, nem csupán itt, hiszen az apróbetűs szövegből az is kiderül, hogy nem kevesebb mint kétmillió-kétszázötvenezer készült a „díszes” kampányeszközből.