Irénke néni pogácsájaMit süssünk ma?

2024. január 15., hétfő, Szabadidő

Hozzávalók. 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 egész tojás és 2 tojás sárgája, 1–2 dl tejföl, 2 dkg élesztő, 2 db főtt krumpli, 15 dkg sajt, só.

Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük, hozzátesszük a margarint, a 2 tojás sárgáját, és tejföllel, sóval kidagasztjuk a tésztát. Kétszer hajtogatjuk, mint a hájas tésztát. Közben 20–20 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét az egész tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 150 Celsius-fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: 1,5 óra

Mennyiség: 6 személy

 

Megjelent a 100 dabasi recept férfiasan című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1773
szavazógép
2024-01-15: Sport - Miska Brigitta:

Döntetlennel hangoltak a bajnokság folytatására (Labdarúgás)

A Sepsi OSK múlt pénteken az Újpest FC elleni felkészülési mérkőzéssel zárta a törökországi edzőtábort. A sepsiszentgyörgyi csapat és a magyar élvonalban a kilencedik helyen telelő együttes gól nélküli döntetlent játszott. A SuperLiga pénteken folytatódik, az alapszakasz hátralévő részében a háromszéki gárda öt találkozót itthon, négyet idegenben játszik.
2024-01-15: Belföld - :

Az 1568-as országgyűlés ma is időszerű

Az 1568. január 13-i tordai országgyűlés nemcsak saját korában számított kiemelkedő mérföldkőnek, igencsak időszerű mai szemmel nézve is, hiszen Erdély ezen a napon példát mutatott a világnak vallási türelemből és lelkiismereti szabadságból – hangsúlyozta Nagy János államtitkár szombaton Kolozsváron.