Vízilabda, Európa-bajnokságNem bírtak a címvédő horvátokkal

2024. január 15., hétfő, Sport

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–8-ra kikapott vasárnap a címvédő horvát csapattól az Európa-bajnokság zágrábi elődöntőjében. Sikerével a házigazda sorozatban hatodszor játszhat finálét a kontinenstornán. Varga Zsolt legénysége kedden 17.30-tól a csoportkörben legyőzött olaszokkal találkozik a bronzmérkőzésen. A horvát–spanyol finálé pedig nemcsak az aranyéremről, hanem az ötkarikás indulási jogról is dönt majd.

  • Gyapjas Viktor. Fotó: MTI / Illyés Tibor
    Gyapjas Viktor. Fotó: MTI / Illyés Tibor

Gyapjas Viktor védéssel mutatkozott be a kapuban, de a horvátok az első emberelőnyüket kihasználták éppen úgy, ahogy a következő támadásnál a magyarok is a sajátjukat Fekete Gergő révén. Ezt követően a kapusok percei következtek, de egy remek bejátszás után Ante Vukičević már nem hibázott, majd Vigvári Vince egy pimasz ejtéssel bevette Marko Bijač kapuját. A második negyed második horvát emberelőnyét már nem sikerült kivédekezni, így harmadszor is a hazai csapat vezetett, sőt, ahhoz Gyapjas hatalmas bravúrja kellett, hogy ne húzzanak el kettővel. A horvát blokkok olyannyira remekül működtek ebben a periódusban, hogy hiába kapta a fórokat a magyar együttes, a lövések többnyire még így sem jutottak el a kapuig, ha mégis, akkor Bijač védett. A folytatásban a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, amikor a nagyszünet előtt kétgólos előnyre tettek szert a horvátok.

A térfélcserét követően a játékrész első emberelőnyéből Nagy Ádám betalált, az egyenlítés viszont nem jött össze, mert Vigvári Vendel ejtése a keresztlécen csattant. Mindkét oldalon kihagyott fórok következtek, de a kulcsfontosságú gólokat ezúttal is a horvátok szerezték két ötméteresből, azonban előbb Nagy Ádám pontos bombája jelentette a választ, majd Vigvári Vince lövése. Az utolsó szünet előtti percekben még egy gólváltás történt, így Fekete is feliratkozott a duplázók közé. A záró nyolc perc első horvát támadása végsőkig kijátszott gólt hozott, ahogy a második is, azaz a házigazda először vezetett három találattal. A magyarok nem tudták kihasználni a fórokat, mígnem Varga Zsolt időkérése után Nagy Ádám már nem hibázott. Ennek ellenére bő három perccel a vége előtt Zvonimir Butić megúszásból lőtt gólja az érdemi kérdések lezárását jelentette, aztán a végén még Josip Vrlić és Vigvári Vince is betalált.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-01-15: Sport - :

Újabb Loeb-diadal, csökken Carlos Sainz előnye (Dakar-rali)

A hatodik, 48 órás szuperszakasz után a vasárnapi hetedik etapon is Sebastien Loeb volt a leggyorsabb, és tíz percet faragott hátrányából az összetettben éllovas spanyol Carlos Sainz mögött az autósok között a Szaúd-Arábiában zajló 46. Dakar-ralin.
2024-01-16: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház ma és 17-én, szerdán 19 órától a nagyteremben Ivan Viripajev Iráni konferencia című darabját játssza, Bocsárdi László rendezésében. Korhatár: 16+, időtartam: 2 óra 30 perc (egy szünettel). Jegyek a központi jegyirodában, illetve a biletmaster.ro honlapon válthatók.