Csatát nyertek az orvosok

2024. január 19., péntek, Belföld

A tavalyi szinten marad a háziorvosi rendelőkben és a járóbeteg-szakellátásban nyújtott szolgáltatásokért járó pontok értéke, így az orvosok jövedelme nem fog csökkenni – közölte Marcel Boloş pénzügyminiszter.

  • Marcel Boloş pénzügyminiszter. Fotó: Facebook / Marcel Boloș
    Marcel Boloş pénzügyminiszter. Fotó: Facebook / Marcel Boloș

Elmondta: egyeztetett az egészségbiztosítási pénztár (CNAS) elnökével, Valeria Herdeával, és hozzátette: Romániában közel tízezer háziorvosi rendelő működik. A pénzügyminiszter szerint a kórházak sem maradnak pénz nélkül, ellenkezőleg, idén az egészségügy „rendkívül bőkezű” költségvetéssel rendelkezik, a kormány januárban 6,6 milliárd lejt utalt ki az állami egészségügyi intézmények felhalmozott adósságainak rendezésére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1622
szavazógép
2024-01-19: Belföld - :

Hírsaláta

KÖRNYEZETROMBOLÁS ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL. Az Európai Ügyészség is vizsgálja Paul Stănescu PSD-s báró családjának náddal való üzletét a Duna-deltában. Két vállalat, amelyet akkoriban Paul Stănescu fia és a PSD főtitkárának egykori tanácsadója irányított, egy törvénymódosítás nyomán közel hatmillió eurós uniós támogatásokra pályázott a deltában levő nádasok kitermeléséhez.
2024-01-19: Belföld - :

A Sanitas még harcol

Legalább 20 százalékos béremelést követeltek a fővárosi kórházak alkalmazottainak képviselői, akik tegnap a pénzügyminisztérium székhelye előtt tüntettek.