Felmentették, nyugdíjazzák

2024. január 23., kedd, Belföld

Aláírta tegnap Klaus Iohannis államfő azt a rendeletet, amellyel felmenti tisztségéből a Kolozs megyei törvényszék nyugállományba helyezését kérő bíráját, Cristi Danileţet, aki az év elején jelentette be a Facebook-oldalán, hogy az igazságszolgáltatásban ledolgozott 25 év után nyugdíjba vonul.

  • Fotó: Facebook / Cristi  Danileţ
    Fotó: Facebook / Cristi Danileţ

A 48 éves Danileţ 2011 és 2017 között a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) tagja, majd a Kolozs megyei törvényszék bírája volt. Állásából 2021 decemberében felfüggesztették többek között a TikTok-oldalán közölt két videó miatt, illetve azért, mert tagja volt kormánykritikus civil szervezeteknek. Danileţ beperelte a CSM-t és mindegyik perét jogerősen megnyerte. Tavaly áprilisban újra elfoglalhatta állását a törvényszéken, és visszamenőleg megkapta a fizetését.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1680
szavazógép
2024-01-23: Belföld - :

Feltöltik a szociális kártyákat

Február második felére várható a szociális segélyek idei első kifizetése – közölte Gyulafehérváron Adrian Câciu.
2024-01-23: Világfigyelő - :

Fegyverre nem adnak pénzt

Magyarország továbbra sem fog részt venni az ukrajnai fegyverszállításban, ugyanakkor nem is gátolja meg, hogy más európai uniós tagállamok így tegyenek, de a kormány ennek semmilyen pénzügyi terhét nem hajlandó vállalni – közölte Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter tegnap Brüsszelben.