Feltöltik a szociális kártyákat

2024. január 23., kedd, Belföld

Február második felére várható a szociális segélyek idei első kifizetése – közölte Gyulafehérváron Adrian Câciu.

  • Fotó: gov.ro
    Fotó: gov.ro

Az európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter szerint várhatóan már ezen a héten elfogadják a szociális utalványokra vonatkozó új szabályozásokat, a segélyre feljogosító jövedelemhatár ugyanis 1700-ról 2000 lejre emelkedik. A 250 lejes szociális támogatást ebben az évben hat alkalommal, kéthavonta utalják át a szociális kártyákra, 2,5 millió jogosultnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1623
szavazógép
2024-01-23: Belföld - :

Továbbra is megoldásra várnak

Csak „ideiglenes fegyverszünetet” eredményeztek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) képviselőivel múlt héten folytatott tárgyalások, a háziorvosok és a járóbeteg-szakellátásban dolgozó orvosok problémáinak megoldása még várat magára – hangsúlyozták tegnap a két szakág képviselői.
2024-01-23: Belföld - :

Felmentették, nyugdíjazzák

Aláírta tegnap Klaus Iohannis államfő azt a rendeletet, amellyel felmenti tisztségéből a Kolozs megyei törvényszék nyugállományba helyezését kérő bíráját, Cristi Danileţet, aki az év elején jelentette be a Facebook-oldalán, hogy az igazságszolgáltatásban ledolgozott 25 év után nyugdíjba vonul.