Szakszervezetek Művelődési HázaKiskorú okozta a tüzet

2024. február 8., csütörtök, Közélet

Egy 14 éves fiú okozta a romos állapotban lévő sepsiszentgyörgyi Szakszervezetek Művelődési Házában keletkezett tüzet tavaly október 27-éről 28-ra virradó éjjel.

  • Fotó: Katasztrófavédelmi Felügyelőség
    Fotó: Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Ezt a Sepsiszentgyörgyi Ügyészség közölte a covasnamedia.ro adatigénylésére adott válaszában, tudósított a portál. A sepsiszentgyörgyi bűnügyi rendőrség által azonosított gyanúsított feltehetően egy másik, szintén 14 éves fiúval és egy 21 éves lánnyal tartózkodott a helyszínen, és amikor észrevették, hogy a melegedés céljából gyújtott tűz elszabadult, azaz meggyulladtak a teremben levő székek és falburkolat, elmenekültek az épületből.

A bűncselekményért 2-től 7 évig terjedő szabadságvesztés róható ki, ám mivel az elkövető kiskorú, javítóintézetbe küldhetik. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 547
szavazógép
2024-02-08: Közélet - Hecser László:

Nem biztos, hogy jut Barótnak

Kotecz Attila (RMDSZ) baróti tanácstag a testület legutóbbi ülésén arra kérte Benedek-Huszár János polgármestert, az idei költségvetést úgy állítsa össze, hogy elkülönítve legyen pénz a megyei tanács által középületek felújítására meghirdetett pályázatokra is. A városvezető válaszában úgy fogalmazott, változtak a kiírás feltételei, már nem csak a helyi tanácstól függ, mire pályázhatnak.
2024-02-08: Közélet - Nagy B. Sándor:

Gyermeknek lenni a digitális világban

Ezzel a címmel tartott előadást a Waldorf-iskola szülői közösségének és más érdeklődőknek is Pékné Pintér Krisztina magyarországi Waldorf-pedagógus a sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Általános Iskolában. Maga is szülő lévén azt a rengeteg kihívást próbálta összegezni, amit a digitális világ támaszt a szülők felé, hangsúlyozva, hogy az okoseszközök korlátozásával gyermekeink gyermekkorát, de további életét is szebbé tehetjük.