Fatolvajok rendőrkézen

2024. február 14., szerda, Közélet

Előpatakon és Hidvégen is törvénytelenül szerzett faanyagot szállítókat kaptak el a napokban a háromszéki rendőrök.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A két község rendőrei az erdészeti bűncselekmények megelőzése érdekében ellenőrzéseket szervezetek múlt pénteken, Előpatakon három férfit állítottak meg, akik egy szekéren rönköket szállítottak. Az illetők nem tudták igazolni a szállítmány eredetét. Kiderült, hogy a község egyik erdejéből származik a faanyag, a férfiak gyökerestül kifordították azokat, majd elszállították. A rakományt, melynek becsült értéke ezer lej, elkobozták, a három férfi ellen pedig büntetőeljárás indult törvénytelen fakitermelés és falopás gyanújával. Hidvégen két fiatal férfit állítottak meg a rendőrök, akik szekérrel tűzifát szállítottak, és ők sem tudták igazolni annak származását. Ez esetben is kiderült, hogy egy közeli erdőből kivágott, majd feldarabolt fáról van szó. A hatóságok egy láncfűrészt is találtak az illetőknél, amelyet a tűzifával együtt elkoboztak. A két férfi ellen törvénytelen fakitermelés és lopás gyanújával büntetőeljárást indítottak. (ndi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1682
szavazógép
2024-02-14: Közélet - :

Ütköztek és leléptek

Egy álló járműnek ütközött gépkocsijával egy sofőr Sepsiszentgyörgyön a László Ferenc és a Táncsis Mihály utca kereszteződésében szombat hajnalban, majd elhajtott a helyszínről – tájékoztatott a megyei rendőrkapitányság.
2024-02-14: Sport - Tibodi Ferenc:

Vezető góljukra öttel válaszolt a Galaci United (Teremlabdarúgás, 1. Liga)

Az újonc Sepsi-SIC gólgazdag, szemnek tetszetős és fordulatos mérkőzésen 5–3-ra kikapott a bajnoki címvédő Galaci United vendégeként a teremlabdarúgó 1. Liga 16. körének keddi játéknapján. Folytatás hétfőn a Temesvári CFR otthonában.