Közúti baleset GelencénHalmozott forgalmi bűncselekmények

2024. február 14., szerda, Közélet

Több, egyidejűleg elkövetett forgalmi bűncselekményt azonosítottak a kézdivásárhelyi rendőrök egy hétfő délután Gelencén történt közúti baleset kapcsán, derült ki a Kovászna megyei rendőrség szerda délutáni közleményéből.

  • Képünk illusztráció
    Képünk illusztráció

Egy 56 éves férfi az által vezetett személygépkocsival meg szerette volna előzni a főúton előtte haladó mezőgazdasági gépet, ám az jelzés nélkül hirtelen balra kanyarodott, így a két jármű összeütközött. A rendőrségi helyszínelés során kiderült, mindkét vezető ittas volt, előbbi leheletében 0,56 mg/l, utóbbiéban 1,49 mg/l szesztartalmat mért az alkoholszonda. Arra is fény derült, hogy a mezőgazdasági gép 55 éves vezetője nem rendelkezik jogosítvánnyal, járműve nincs forgalomba beíratva. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértésért, ittas vezetésért, jogtalan vezetésért és be nem írt gépjármű közúton való forgalomba helyezéséért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. A személygépkocsi vezetője megsérült. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1682
szavazógép
2024-02-14: Világfigyelő - :

Kétállami megoldást és tartós békét sürgettek (Az amerikai elnök és a jordániai király találkozója)

Izrael és a palesztinok közötti tartós békét sürgetett a kétállami megoldás megvalósításával Joe Biden amerikai elnök és II. Abdalláh jordániai király hétfőn a Fehér Házban tartott megbeszélésük utáni nyilatkozataikban.
2024-02-15: Közélet - :

Könyvbemutató Marosvásárhelyen (Kárpátországi szolgálat)

Sepsiszentgyörgy, Brassó, Kolozsvár és Bécs után Marosvásárhelyen is bemutatták a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) negyedik, tavaly év végén megjelent Kárpátországi szolgálat című könyvét, melyet Galbács Pál ötlete alapján Szekeres Attila és Sarány István szerkesztett. A kötet kapható a Háromszék lapterjesztő standjain.