JégkorongItthon és idegenben is nyertek

2024. március 4., hétfő, Sport

A Háromszéki Ágyúsok mindkét hétvégi mérkőzésüket megnyerték a Sapientia U23 ellen a román bajnokságban. A narancs-kék mezes csapat szombaton hazai környezetben kiegyenlített küzdelmet követően 4–3-ra győzött, míg tegnap háromgólos hátrányból fordítva 7–4-re diadalmaskodott az egyetemista együttes vendégeként.

  • Fotó: Háromszéki Ágyúsok
    Fotó: Háromszéki Ágyúsok

A háromszéki csapat szombaton remekül kezdte a mérkőzést, ugyanis 78 másodperc után Antal László vezetést szerzett (1–0). A második felvonás közepén felgyorsultak az események, a 27. percben újfent Antal László volt eredményes (2–0), majd a 29. percben Szopos-Böjte Szabolcs révén szépített az ellenfél (2–1). A házigazdák nem sokkal később ismét betaláltak, a 34. percben ember­előnyben Szabó Zsolt Ákos távoli lövését Biró Ottó juttatta a ketrecbe (3–1). Szünet előtt húsz másodperccel a zöld-fehér mezesek csökkentették hátrányukat, mi­után Kedves Tamás feliratkozott a gólszerzők közé (3–2). A rivális az utolsó játékrész elején kettős létszámfölényben egyenlített, ezúttal Both Péter továbbított a kapuba (3–3), aztán a Háromszéki Ágyúsok az 56. percben beállították a végeredményt, egy kontra végén Gecse Olivér zörgette meg a hálót (4–3).

Tegnap gól nélkül zárult az első harmad, aztán a második játékrészben a kihagyott háromszéki helyzetek megbosszulták magukat, ugyanis a házigazdák vezetést szereztek, miután György Szilárd kilőtte a hosszú sarkot (1–0). Ezt követően a zöld-fehér mezesek létszámfölényben, majd egy potyagóllal növelték előnyüket, mindkétszer Viktor Szolokin volt eredményes (3–0). A vendégek fórban szépítettek, a 36. percben Antal László az üres kapuba továbbított, aztán emberhátrányban csökkentették a különbséget Márton Koppány révén (3–2). A Háromszéki Ágyúsok a 44. percben emberelőnyben egyenlítettek Szőcs Zalán találatával, a házigazdáknak viszont volt válaszuk, létszámfölényben Bănceanu Levente zörgette meg a hálót (4–3). A hátralévő időben Róth Zoltán kilőtte a jobb alsó sarkot, majd egy kontra végén Gecse Olivér először juttatta vezetéshez csapatát (4–5). A hajrában Horváth Pál megpattanó lövése becsapta a kapust, nem sokkal később pedig Márton Koppány duplázott (4–7).

Eredmények, román bajnokság: Háromszéki Ágyúsok–Sapientia U23 4–3 (gólszerzők: Antal László 2., 27., Biró Ottó 34., Gecse Olivér 56., illetve Szopos-Böjte Szabolcs 29., Kedves Tamás 40., Both Péter 42.), Sapientia U23–Háromszéki Ágyúsok 4–7 (gólszerzők: György Szilárd 21., Viktor Szolokin 23., 28., Bănceanu Levente 45., illetve Antal László 36., Márton Koppány 37., 58., Szőcs Zalán 44., Róth Zoltán 46., Gecse Olivér 52., Horváth Pál 55.). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1680
szavazógép
2024-03-04: Sport - Miska Brigitta:

Magyar sikerrel zárult a Kárpátok Kupája (Női kézilabda, utánpótlás)

A magyar ifjúsági válogatott hibátlanul lett tornagyőztes a női kézilabda Kárpátok Kupáján, miután tegnap remek hangulatú, kiélezett mérkőzésen legyőzte a Carmen Cartaș irányította román korosztályos együttest, amely így a harmadik helyen végzett. Az eseménynek péntektől vasárnapig a Sepsi Aréna adott otthont.
2024-03-04: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Szijjártó Péter és Kelemen Hunor is itt ünnepel (Március 15. Sepsiszentgyörgyön)

Két ünnepi hangverseny és sok más esemény színezi az idei március 15-i ünnepséget Sepsiszentgyörgyön. Az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra való főtéri megemlékezésen Antal Árpád polgármester mellett Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, valamint Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is beszédet mond.