Kárpótlás a méhészeknek

2024. március 5., kedd, Gazdakör

Méhcsaládonként 5 eurót fizetnek az orosz–ukrán háború okozta veszteségek kárpótlására – dőlt el a február 28-i kormányülésen. A szükséges 12 millió eurót a mezőgazdasági minisztérium költségvetéséből biztosítják.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Az agrártárca adatai szerint közel 2,4 millió méhcsaládra jár a támogatás, melyet a 2023. december 31-én a méhészetben létező családok után fizetnek, ha azok szerepeltek a megyei állattenyésztési hivatalok (OJZ) nyilvántartásában vagy rendelkeztek állat­egészségügyi engedéllyel. A támogatást igényelhetik magánszemélyek, engedélyezett fizikai személyek (PFA), egyéni vagy családi vállalkozások és jogi személyiségű cégek. A kéréseket az APIA-hoz kell letenni, amikor a kormányrendelet életbe lép. A támogatást június végéig kifizetik. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1681
szavazógép
2024-03-05: Gazdakör - :

Halasztás

Az APIA-s kérések letevése az előző években rendszerint március 1-jén kezdődött, de idén ezt legalább két héttel elhalasztották.
2024-03-05: Elhalálozás - :

Elhalálozás