Halasztás

2024. március 5., kedd, Gazdakör

Az APIA-s kérések letevése az előző években rendszerint március 1-jén kezdődött, de idén ezt legalább két héttel elhalasztották.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Ez annak tudható be, hogy változik a 2021-es 2115. számú uniós szabályzat, ugyanakkor Románia várja a vetésforgóra vonatkozó GAEC 7- és az ugaroltatásra vonatkozó GAEC 8-előírások alóli felmentés hivatalos közlését, mert a hazai törvénykezést eszerint kell igazítani. Viszont az IPA ONLINE számítógépes applikáció működőképes, és a támogatást igénylők előkészíthetik a kéréseiket, anélkül, hogy azokat véglegessé tennék. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1681
szavazógép
2024-03-05: Gazdakör - Incze Péter:

Az idei pályázati lehetőségek ( Vidékfejlesztés)

A múlt heti Gazdakörben bemutattuk az országos vidékfejlesztési ügynökség (AFIR) ez évre esedékes pályáztatási ütemtervét, s mint ígértük, most röviden ismertetjük a hamarosan kiírásra kerülő fontosabb pályázati lehetőségeket.
2024-03-05: Gazdakör - :

Kárpótlás a méhészeknek

Méhcsaládonként 5 eurót fizetnek az orosz–ukrán háború okozta veszteségek kárpótlására – dőlt el a február 28-i kormányülésen. A szükséges 12 millió eurót a mezőgazdasági minisztérium költségvetéséből biztosítják.