Összetörték a fényvisszaverőket

2024. március 5., kedd, Közélet

A Sepsiszentgyörgy közelében kihelyezett közlekedésbiztonsági elemek megrongálására hívta fel hétfőn a figyelmet a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) brassói regionális igazgatósága.

  • Fotó: Facebook / DRDP Brașov
    Fotó: Facebook / DRDP Brașov

Elekes Róbert szóvivő beszámolója szerint a 13E jelzésű országút Sepsiszentgyörgy és Előpatak közötti szakaszán több mint 400 fényvisszaverő elemet semmisítettek meg ismeretlenek. Az érintett másfél km-es útszakasz mellé kihelyezett védőkorláton minden biztonsági fényvisszaverőt összetörtek. A kár több mint 20 ezer lejre rúg, ezért az országos útügyi társaság sepsiszentgyörgyi részlege feljelentést tett a megyei rendőr-felügyelőségen az elkövetők azonosítása érdekében. A tönkrement elemek cseréjét, pótlását rövidesen elvégzik. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1681
szavazógép
2024-03-05: Közélet - :

Ráduly István: Bölcs döntés a választások összevonása

Amennyiben az idén esedékes négy választás mindegyikét külön időpontban szerveznék meg, az minden bizonnyal a részvétel kárára menne – véli a háromszéki kormánybiztos, ezért bölcs döntésnek tartja a helyhatósági, valamint az európai parlamenti választások összevonását.
2024-03-05: Közélet - Iochom István:

Papírpénz-kiállítás nyílt Kézdivásárhelyen (Magyar, osztrák–magyar és román bankók)

A kézdivásárhelyi Gyűjtemények Háza három hónapos időszakos kiállítássorozatának hatodik tárlata nyílt meg péntek délután: Beke Ernő tulajdonos a birtokában lévő magyar, osztrák–magyar és román papírpénzeket állította közszemlére.