Iskolás sport, minifociA Puskás Tivadar győzelmét hozta az idei torna

2024. március 5., kedd, Sport

A tavaly ezüstérmes sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola csapatának sikerével zárult a pénteken és szombaton a megyeszékhelyen megtartott nemzetközi kispályás labdarúgó Berde Áron Kupa tizenhatodik kiírása. A Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola által szervezett kétnapos eseményen hagyományosan hat szentgyörgyi, egy-egy kézdivásárhelyi és magyarországi tanintézmény minifoci-alakulata vesz részt.

A sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola együttese a B jelzésű kvartettből kezdte meg menetelését idei kupasikere felé, miután a csoportkör első meccsén 4–4-es döntetlent játszott a nyolcszoros győztes kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium alakulatával, majd 5–2-re győzte le a Plugor Sándor Művészeti Líceum csapatát és 8–0-ra verte a Székely Mikó együttesét. Az elődöntőben következett a házigazda, a Berde Áron elleni 4–1-es siker, a viadal fináléjában pedig ismét a II. Rákóczi Ferenccel csatáztak a puskásos fiúk, akik egy kiélezett összecsapáson 2–0-ra diadalmaskodtak és 2013 után másodszorra is elhódították a Berde Áron Kupa vándorserlegét. A harmadik helyért kiírt találkozón a Berde Áron roppant egyoldalú találkozón 7–0-ra győzte le a kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakképző Líceum csapatát, és így játékosai bronzéremmel vigasztalódhattak.

A kétnapos minifocitorna legjobb kapusának Timár Csabát, míg legjobb mezőnyjátékosának Fekete Márkot (mindketten a Puskástól) választották meg, a gólkirályi címet pedig Bar­tha Roland (Berde Áron) zsebelte be. A legjobb berdés játékosnak járó elismerést Karácsony Gellért, a legjobb külföldi labdarúgónak járó oklevelet Gszelmann Tamás kapta meg. További díjak: Vass Levente-emlékdíj (a leglelkesebb csapat): Plugor Sándor-líceum;  Popa Sándor-emlékdíj (legígéretesebb berdés játékos): Fejér Márk Ádám.

A végeredmény: 1. Puskás Tivadar, 2. II. Rákóczi Ferenc, 3. Berde Áron Szakközépiskola, 4. Gábor Áron, 5. Plugor Sándor, 6. Mikes Kelemen Elméleti Líceum, 7. Református Kollégium, 8. Székely Mikó Kollégium.

A kétnapos esemény támogatói: Ariadne, Bertis, Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, Salvatore Egyesület, Babi Pékség, Chokopack, Euroland, Tribel, Diószegi Pékség, Mikó Cukrászda, Pannon-Beton, Gulyás Csárda, Park Hotel, AMK, Kerekes Csongor és SIC Feszt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1682
szavazógép
2024-03-05: Sport - :

Itthon zárják az alapszakaszt (Teremlabdarúgás, 1. Liga)

Két egymás utáni kiszállást követően ismét hazai környezetben lép pályára az újonc Sepsi-SIC, amely ma 18 órától a Marosvásárhelyi VSK együttesét fogadja a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának 18., egyben utolsó fordulójában. A Sepsi Arénában rendezendő találkozón a galaci Florin Aurelian Macovei és a brăilai Dragoș Mocanu fújja a sípot.
2024-03-05: Belföld - :

Migrációkezelési megállapodás

Határellenőrzésre és migrációkezelésre vonatkozó keretmegállapodást írt alá tegnap az Európai Bizottság a román kormánnyal, a dokumentumot Ylva Johansson belügyi biztos és Cătălin Predoiu kormányfőhelyettes, belügyminiszter látta el kézjegyével a Bel- és Igazságügyi Tanács brüsszeli ülésén.