Roncsprogram a traktoroknál

2024. március 12., kedd, Gazdakör

A február 28-i kormányülésen jóváhagyták a Környezetvédelmi Alap költségvetését. A programok között, amelyeket ebből az alapból fizetnek, szerepel a mezőgazdasági munkagépek roncsprogramja is, erre a célra 500 millió lejes alapot különít el a környezetvédelmi minisztérium.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter nyilatkozata szerint a mezőgazdászok legtöbb 30 000 eurós de minimis támogatást kapnak új traktorok és önjáró mezőgazdasági gépek vásárlására. A környezetvédelmi minisztériumnak a program elindításához kormányhatározatot és alkalmazási szabályzatot kell kidolgoznia. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-03-12: Gazdakör - :

Fejleszthet a kézdivásárhelyi iskola

A mezőgazdasági líceumok infrastruktúrájának fejlesztésére a Nemzeti Helyreállítási és Felzárkózási Alapból 43 millió eurót hagyott jóvá az unió.
2024-03-12: Gazdakör - :

Hosszabbítás

Az országos vidékfejlesztési ügynökség két hónappal meghosszabbította a január 15-től pályázható Farmszintű öntözőrendszerek létesítésének támogatása nevű DR 26-os intézkedésnél a pályázatok letevésének határidejét.