Fejleszthet a kézdivásárhelyi iskola

2024. március 12., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági líceumok infrastruktúrájának fejlesztésére a Nemzeti Helyreállítási és Felzárkózási Alapból 43 millió eurót hagyott jóvá az unió.

  • Fotó: aporpeter.ro
    Fotó: aporpeter.ro

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk a hírt, hogy az országos ügynökség (AFIR) közölte a sikeresen pályázó mezőgazdasági líceumok névsorát. Összesen 76 líceum tett le pályázatot, melyből 62-t találtak kifizethetőnek. A megyéből a kézdivásárhelyi Apor Péter-líceum is pályázott, és a nyertesek listájára is felkerült. A támogatás maximális értéke 650 000 euró, intenzitása 100 százalékos, tehát önrész nélküli. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1086
szavazógép
2024-03-12: Gazdakör - :

Április 4-én indul az igénylés

A mezőgazdasági minisztérium honlapjára múlt szerdán felkerült a terület­alapú támogatási kérések letevésének időszakát és a feltételrendszert szabályozó miniszteri rendelet tervezete.
2024-03-12: Gazdakör - :

Roncsprogram a traktoroknál

A február 28-i kormányülésen jóváhagyták a Környezetvédelmi Alap költségvetését. A programok között, amelyeket ebből az alapból fizetnek, szerepel a mezőgazdasági munkagépek roncsprogramja is, erre a célra 500 millió lejes alapot különít el a környezetvédelmi minisztérium.