Cseréljük le tartós megoldásra az ételes dobozokat, műanyag flakonokat! /X/

2024. március 19., kedd, Magazin

Napjainkban egyre nagyobb hangsúly helyeződik a fenntarthatóságra, a zöld gondolkodásra és életmódra. Ezt már a cégek, nagyvállalatok, valamint az államok is felismerték. Az éghajlatváltozás, a szélsőséges időjárás káros hatásait mindenki a saját bőrén érezheti. Ezért is fontos, hogy egyénileg is változtassunk a saját szokásainkon.

Kényelmesebb és gazdaságosabb megoldások

Ha megnézzük a Termoszbolt.hu termékeit, akkor láthatjuk, hogy az egész családnak beszerezhetünk termoszokat, kulacsokat, modern ételtartókat, de még evőeszközöket is. Miért jobb választás ez, mint a “hagyományos”, régi eszközök? 

Kezdjük a sort az egyik legnagyobb problémával, a műanyag flakonokkal, petpalackokkal, amelyekből napi szinten akár többet is “elhasználunk”. Mi történik pontosan? Vásárolunk egy másfél literes ásványvizet vagy üdítőt, amit a nap folyamán elfogyasztunk. Ha üres a flakon, két választásunk van: újratöltjük vagy kidobjuk a szemetesbe. 

Utóbbi esetén nagyon rövid idő alatt termelünk olyan hulladékot, amit csak speciális módon lehet újrahasznosítani, a megsemmisítése (vagy eldobása) pedig súlyosan károsítja a környezetet.

Az újratöltés pedig nem éppen a legkényelmesebb és higiénikusabb megoldás hosszú távon. A flakon könnyen megsérül, deformálódik, a beletöltött italokat nem képes több óráig melegen/hidegen tartani. Nagyon gyorsan kellemetlen íze lesz a folyadéknak, ha többször használjuk ugyanazt a palackot. Egyszerűen nem arra találták ki, hogy újratöltsük. Amint elfogyasztjuk a tartalmát, mehet is a kukába.

Ezzel szemben egy modern, fémből vagy minőségi műanyagból készült kulacsot kifejezetten arra terveztek, hogy hosszú távon tudjuk használni, kényelmes és komfortos legyen. A benne lévő folyadékot több órán keresztül képes hidegen vagy melegen tartani. Akár évekig is használhatjuk ugyanazt a darabot.

A hagyományos ételes dobozokat is elfelejthetjük

A napi folyadékbevitel mellett az étkezést is megoldhatjuk ilyen módon. A jól megszokott, egyszerű műanyag ételdobozok szintén nem bírják sokáig, könnyen eltörnek. Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor beérünk a munkahelyre, vagy a gyermek az iskolába, és ott fedezzük fel, hogy menet közben eltört a doboz, a tartalma pedig a táskában landolt, ezzel eláztatva a könyveket, füzeteket, noteszeket, dokumentumokat.

Mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő darabot

Az ételtermoszok, kulacsok között többféle kialakítás, méret, forma és megjelenés érhető el. Gyerekeknek, felnőtteknek, iskolába, munkahelyre, extrém körülményekre egyaránt megtalálhatjuk az ideális darabot. 

A használatuk egészséges, több év után is megőrzik a minőségüket, ráadásul kényelmes a fogásuk is. Nem kell többet a flakonokkal, műanyag dobozokkal bajlódni, nem fognak eltörni, megsérülni és a tisztításuk is egyszerűen megoldható. (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 310
szavazógép
2024-03-19: Kármentő - Kuti János:

Igazam van?

Rendes adófizető polgár próbálok lenni, ezért minden év elején igyekszem kifizetni mindenféle adóimat (ház-, telek-, föld-), mert akkor némi kedvezményt is adnak (9 százalékot), és ha a pénzt az ember bankba tenné, közel sem kapna ennyi kamatot érte. Ezért a szemétdíjat – ami piszokul drága lett – szintén kifizetem egész évre, mert így azt is csökkentik. De az adófizetés nem megy ám mindig simán. A gidófalvi tanácshoz két év alatt négyszer mentem adófizetni. A potyára megtett utaim a következők voltak.
2024-03-19: Magazin - :

Miért jó választás egy bölcsőszett? /X/

Az újszülött első néhány hónapjában különösen fontos, hogy minél közelebb lehessen az édesanyához, és éppen ezért érdemes beszerezni egy bölcsőszettet, amely lehetőséget kínál minderre. Egyrészt azért előnyös, mert könnyen áthelyezhető bármelyik helyiségbe, másrészt pedig amiatt, hogy egészen addig használható, amikor a kicsi már egyedül is képes megfordulni.