Miért jó választás egy bölcsőszett? /X/

2024. március 19., kedd, Magazin

Az újszülött első néhány hónapjában különösen fontos, hogy minél közelebb lehessen az édesanyához, és éppen ezért érdemes beszerezni egy bölcsőszettet, amely lehetőséget kínál minderre. Egyrészt azért előnyös, mert könnyen áthelyezhető bármelyik helyiségbe, másrészt pedig amiatt, hogy egészen addig használható, amikor a kicsi már egyedül is képes megfordulni.

Mit tartalmaz a bölcsőszett?

A Berry Baby kínálatában elérhető bölcsőszettekkel egyúttal a birtokunkba kerül egy eco bőr kárpitozású bölcső, amelynek belső része minky anyagból készült, így puha, kellemes tapintású. A szett tartalmaz továbbá egy kivehető kókuszmatracot, egy hintatalpat, illetve egy baldachintartót és -függönyt. 

Miért fontos a beszerzése? Egyrészt, mivel megkönnyíti a baba számára az első néhány hónapot, azaz a kritikus időszakot, amikor megbarátkozik az új környezetével. Másrészt az édesanya számára is segítség, hiszen a bölcső által egyszerűen megoldhatja, hogy mindig a közelben lehessen a kicsi. Ebben az időszakban a kiságy még nem megfelelő a baba számára, viszont szűk helyen érzi biztonságban magát, az anyaméhhez hasonlóan. Így a bölcső kiváló választás erre a célra. 

A legtöbb édesanya időnként megtapasztalja, hogy a kicsi nem jól alszik, nyűgös, és ilyen esetekben általában a mózeskosár vagy a bölcső segíthet, ha például az együttalvás nem oldható meg. 

A pozitív változáshoz természetesen hosszabb időre van szükség, ha tehát már a kezdetekkor bölcsőt használunk, lehet, hogy a picinek nem lesznek alvási gondjai, vagy csak minimálisak, viszont ha eddig egy nagyobb méretű kiságyban próbáltuk altatni, akkor fontos áttérni a bölcsőre. Amennyiben még a babavárási időszak tart, célszerű már előre felkészülni a legjobb kiegészítők és babakellékek megismerésével, beszerzésével.

Bölcső vs. babaágy

Nagyon sokan bizonytalanok ebben a kérdésben, hiszen a kiságy évekig használható, ugyanakkor a másik opció csupán addig, amíg a pici el nem éri a 9 kg-ot, vagy már képes egyedül megfordulni. Viszont kétségtelen, hogy gyermek igényeit kell leginkább szem előtt tartani, hiszen a jól alvó, kipihent baba által az édesanya is boldogabb. Nem vitás, hogy a csecsemők a szűkebb, kisebb “terekben” érzik magukat biztonságban.

Ahhoz, hogy a megfelelő döntést meghozhassuk, érdemes megnéznünk, hogy mi minden szól a másik megoldás mellett.

A bölcső előnyei

Az anyaméhbeli állapotra emlékezteti a picit, így sokkal nagyobb biztonságban érezheti magát, a kellemes ringás pedig nyugtatólag hat rá. További előnye, hogy fejleszti az egyensúlyérzékét, támogatja a mozgásfejlődést, ami jótékony befolyással lehet később, amikor járni tanul. 

Amiért sok szülő jobban szereti, hogy egyszerűen áthelyezhető, így nagyobb a mozgásterük, napközben több olyan feladatot is elláthatnak, amíg a kicsi pihen, ugyanakkor mindvégig a közelben lehet, vigyázó tekintetek mellett. 

Ami pedig a legfontosabb, hogy a kisbaba számára egy olyan környezetet teremthetünk, amely hasonló számára, mint amikor az anyaméhben fejlődött. (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 310
szavazógép
2024-03-19: Magazin - :

Cseréljük le tartós megoldásra az ételes dobozokat, műanyag flakonokat! /X/

Napjainkban egyre nagyobb hangsúly helyeződik a fenntarthatóságra, a zöld gondolkodásra és életmódra. Ezt már a cégek, nagyvállalatok, valamint az államok is felismerték. Az éghajlatváltozás, a szélsőséges időjárás káros hatásait mindenki a saját bőrén érezheti. Ezért is fontos, hogy egyénileg is változtassunk a saját szokásainkon.
2024-03-19: Magazin - :

Vicces ajándékok minden alkalomra /X/

Mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki szereti a vicceket, humoros, szarkasztikus, aki nem tud leállni. Ezek az emberek szinte mindig a középpontban vannak, nem akarnak kimaradni semmiből, ismerik és szeretik a körülöttük lévőket. Sokszor azonban az a legnagyobb gond, hogy nem tudjuk őket mivel meglepni, hiszen bár azt gondoljuk, ismerjük őket, mindig kiderül, hogy tudnak újat mutatni. Vannak azonban olyan meglepetések, amikkel nem lehet mellélőni, amelyek bármilyen alkalommal jól jönnek, ha éppen ajándékra van szükség.