Orbán Viktor gratulált Putyinnak

2024. március 22., péntek, Világfigyelő

A hivatalos eredmény kihirdetését követően Orbán Viktor miniszterelnök tegnap levélben gratulált Vlagyimir Putyinnak az Oroszországi Föderáció elnökévé történt újraválasztása alkalmából – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

  • Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin legutóbb 2023 októberében Pekingben találkozott. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán
    Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin legutóbb 2023 októberében Pekingben találkozott. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A magyar kormányfő kifejtette: örömére szolgál, hogy a Magyarország és Oroszország közötti együttműködés kölcsönös tiszteleten alapul, ami lehetővé teszi fontos kérdések megvitatását a mostani, nagyon nehéz geopolitikai helyzetben is. Orbán Viktor leszögezte: Magyarország a béke pártján áll: „meggyőződésünk, hogy a párbeszéd fenntartása alapvető feltétele a béke mielőbbi megteremtésének”. Arról biztosította továbbá az orosz elnököt, hogy Budapest készen áll a két ország közötti együttműködés fokozására a nemzetközi jog által nem korlátozott ágazatokban – ismertette a gratuláló levél tartalmát Havasi Bertalan.

A tegnap közzétett hivatalos végeredmény szerint Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a leadott szavazatok 87,28 százalékával nyerte meg a múlt héten rendezett orosz elnökválasztást. A március 15–17. között megtartott választáson 76 277 708-an szavaztak Putyinra. A részvétel 77,49 százalékkal történelmi rekord volt: összesen 87 576 075 ember adta le a voksát, közülük 388 791-en külföldön.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-03-22: Belföld - :

Béremelés a védelmi tárca alkalmazottjainak

A védelmi minisztériumhoz (MAPN) tartozó állomány illetményének növeléséről és a külföldi küldetések előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos költségek fedezéséről fogadott el sürgősségi rendeletet a kormány tegnap.
2024-03-22: Jegyzet - Kuti János:

Újrahasznosítás (Kármentő)

Az újrahasznosítás segítségével újra felhasználhatjuk azokat a dolgokat (termékeket, anyagokat, gépeket), amelyeket kidobnánk, mert már nem használhatók eredeti rendeltetésüknek megfelelően, lejárt a szavatossági idejük vagy egyszerűen csak kimentek divatból.