LabdarúgásGyőzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat

2024. március 23., szombat, Sport

A magyar labdarúgó-válogatott egygólos győzelmet aratott pénteken a vendég török együttes felett a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen. A nemzeti együttes legközelebb kedden 20 órától a koszovói csapatot fogadja. A találkozót Ovidiu Hațegan vezeti.

  • Fotók: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotók: Magyar Labdarúgó-szövetség

Marco Rossi tanítványai immár 13 találkozó óta veretlenek, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után, amikor 18 összecsapáson nem talált legyőzőre. Az olasz szakvezető újoncot is avatott Dárdai Márton személyében, akit csereként küldött a pályára. A szintén a nyári Európa-bajnokságra készülő törökök először veszítettek a tavaly szeptemberben kinevezett Vincenzo Montella irányításával, ráadásul öt meccse nyeretlenek a magyarokkal szemben.

A mérkőzés elején mezőnyben kiegyenlített küzdelem zajlott, az első lövési kísérletre hat percet kellett várni, akkor Orkun Kökcü lőtt nem sokkal a jobb alsó mellé. A magyarok elsősorban a bal oldalon vezették a támadásaikat, viszont a kapura egyáltalán nem jelentettek veszélyt. Többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, a rivális viszont elvétve kapura lövéssel is próbálkozott, így először a magyar kapusnak kellett védenie. Az első hazai próbálkozásra közel félórát kellett várni, azonban Sallai Roland lehetősége nem jelentett problémát a török hálóőrnek. Nem sokkal később viszont Mert Günok már bravúrra hárította Sallai közeli kísérletét Szoboszlai Dominik beívelése után. A szünet előtti percekben ismét a törököknek volt egy bal és egy jobb oldali lövése, Gulácsi Péter mindkét hosszú sarokba tartó labdát biztosan védte.

 

 

Térfélcserét követően azonnal büntetőt kaptak a magyarok, akik a 48. percben Szoboszlai pontos lövésével így vezetéshez jutottak. A góltól valamelyest élénkebb lett a mérkőzés, a vendégek nagyobb erőket mozgósítottak, de ahogy jobban kinyíltak, a magyaroknak is esélyt kínáltak a gyors ellentámadásokra. A házigazdák veszélyesebbek voltak, egy ellentámadás végén Varga Barnabás középre lőtt, így a rivális kapusa mentett. Bő negyedórával a vége előtt aztán a magyar kapus is hatalmasat mentett a Dárdai Márton mellől kiugratott Kenan Yildiz kísérleténél. A hajrában nem tudtak újítani a törökök, így a magyar csapat különösebb erőfeszítés nélkül megőrizte előnyét a lefújásig, sőt, a hosszabbításban Schäfer András góllal koronázhatta volna meg visszatérését a válogatottba, azonban találatát les miatt érvénytelenítették.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-22: Közélet - Szekeres Attila:

Homályban a Pákéban lövöldöző rendőr esete

A rendőrségen belül zajló fegyelmi eljárás a törvény értelmében nem nyilvános – közölte írásban a Kovászna megyei rendőrség, miután arról érdeklődtünk, hogy a januárban Pákéban lövöldöző rendőrbiztos még az intézmény kötelékébe tartozik-e, a fegyelmi bizottság összeült-e, hozott-e valamilyen intézkedést, és milyen szakaszba jutott a kivizsgálás.
2024-03-25: Sport - Miska Brigitta:

Két sikerrel zárták az idényt (Jégkorong)

A Háromszéki Ágyúsok megnyerték utolsó két mérkőzésüket az idényben. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította csapat szombaton 14–0-ra és vasárnap 6–3-ra diadalmaskodott a sereghajtó Sportul Studențesc felett a Deme László Műjégpályán. A háromszéki együttes 11 győzelemmel és 17 vereséggel a hatodik helyen zárta a bajnokságot.