Háromszéken is kerestek csempészeket

2024. március 27., szerda, Belföld

Összesen 79 helyszínen tartottak házkutatást a hatóságok tegnap reggel 14 megyében és a fővárosban egy cigaretta- és robbanóanyag-csempészettel, valamint pénzmosással kapcsolatos ügyben.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Az akciók célja két olyan hazai bűnszervezet felszámolása, amelyek Csehországban, Bulgáriában és Ukrajnában is tevékenykedtek. A házkutatásokat Arad, Suceava, Dolj, Călăraşi, Szeben, Iaşi, Teleorman, Mehedinţi, Temes, Brassó, Kovászna, Argeş, Ilfov és Konstanca megyében, illetve Bukarestben tartották, és több mint 50 személyt állítottak elő. Az okozott kárt közel 13 millió euróra becsülik a terrorizmus és szervezett bűnözés elleni ügyészség ügyészei. A nyomozás során az ügyészek 38 019 640 szál cigarettát, 64 tonna dohányt és 8,3 tonna pirotechnikai anyagot foglaltak le, illetve felszámoltak három csempész­cigaretta-gyárat, kettőt Romániában, egyet pedig Csehországban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-03-27: Belföld - :

Az ember értékesebb a medvénél

A Környezetvédelmi Tanács hétfői brüsszeli ülésén Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter arra kérte az Európai Bizottságot: fontolja meg az európai barna medve nemzetközi státuszának szigorúan védettről védettre történő módosítását.
2024-03-27: Közélet - Bodor János:

Sikeresen szerepelt a kovásznai Diákszínpad (Országos Diákszínjátszó Fesztivál)

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és az Északi Színház Harag György Társulata március 22–24. között rendezte meg a Bessenyei István Országos Diákszínjátszó Fesztivált (ODIF), amelyen sikeresen szerepelt megyénkből a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad társulata.