Megnyílt az első magánklinika Kovásznán

2024. március 27., szerda, Közélet

A kovásznai Ștefan cel Mare utca 92. szám alatt hétfőn ünnepélyes külsőségek között megnyílt a Gold Medical Center magánklinika, hét rendelőben tizenhárom szakorvos várja majd a pácienseket.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az ünnepélyes megnyitón ifj. Bartos Károly gyógyszerész-menedzser mutatta be Kovászna első magánklinikáját, amelyben indulásból pszichiátria, neurológia, nőgyógyászat, ortopédia, kardiológia, gyermekkardiológia, gyermekgyógyászat, kineto­terápia és gyógytorna működik, a közeljövőben a kínálat urológiával és fül-orr-gégészettel is bővül majd. Az orvosok munkáját két korszerű echográf és más szükséges orvosi felszerelések segítik.

A magánklinikát egy tömbház 220 négyzetméteres, korábban bútorüzletként működő földszinti helyiségében létesítették, amelyet a területnek megfelelő sajátos előírásokat betartva teljesen felújítottak. Az egész beruházás önerőből valósult meg, és rendelkezik minden szükséges engedéllyel – ismertette ifj. Bartos Károly, a klinika tulajdonosa, aki elmondta: „Célom, hogy könnyebben elérhető és minőségi orvosi ellátást biztosítsunk Kovászna város és a környező falvak lakóinak. Úgy gondolom, ez egy fontos projekt, ami hozzájárul a környék egészségügyi szegmensének fejlődéséhez. Bízom benne, hogy ez nemcsak Kovásznának, hanem a környező falvaknak is előny lesz. Ilyen Kovásznán még nem volt, és remélem, hogy a magánklinikával a szakorvosokat, illetve szakrendeléseket közelebb tudjuk hozni a környék lakóihoz.”

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-27: Világfigyelő - :

Leváltották a védelmi tanács titkárát (Ukrajna)

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tegnap menesztette Olekszij Danyilovot a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkári posztjáról. Egy másik rendelettel a külső hírszerző szolgálat eddigi vezetőjét, Olekszandr Litvinenkót nevezte ki erre a posztra, Litvinenkót pedig Oleh Ivascsenko váltja a külső hírszerzés élén. Ivascsenko ezelőtt a katonai hírszerzés főnökének helyettesi posztját töltötte be.
2024-03-27: Közélet - :

Drága lesz a húsvéti főétel

Korai a húsvét, drága lesz a bárányhús – ezt mondogatták a közelegő ünnep előtt főként azok, akik ragaszkodnak a hagyományos húsvéti ételekhez. Megérzésük nem csalt, valóban mélyen a zsebbe kell nyúlni idén, amennyiben tárkonyos bárányfejlevessel, töltött báránnyal, esetleg báránypaprikással kínálnánk meg a családot, vendégeinket húsvét első napján.