Drága lesz a húsvéti főétel

2024. március 27., szerda, Közélet

Korai a húsvét, drága lesz a bárányhús – ezt mondogatták a közelegő ünnep előtt főként azok, akik ragaszkodnak a hagyományos húsvéti ételekhez. Megérzésük nem csalt, valóban mélyen a zsebbe kell nyúlni idén, amennyiben tárkonyos bárányfejlevessel, töltött báránnyal, esetleg báránypaprikással kínálnánk meg a családot, vendégeinket húsvét első napján.

  • Albert Levente archív felvétele
    Albert Levente archív felvétele

Sepsiszentgyörgy központi piacán mától lehet friss bárányhúst vásárolni, s mint azt a piac gondnokságával megbízott Urban Locato illetékesétől, Bedő Tündétől tegnap megtudtuk, eddig Nagypatakról és Szárazjatáról jelentkeztek gazdák, összesen négyen kínálják majd az ízletes húst az erre a célra kijelölt és előkészített asztalokon. Az előző napokban igen sokan keresték, illetve ajánlották a különböző világhálós felületeken, a közösségi média termelői csoportjaiban a bárányhúst, és a gazdák arra is hajlandóak, hogy igény szerint akár házhoz is szállítsák vagy falvakról a közeli városokba bevigyék vásárlóiknak a frissen vágott bárányt. Ami az árakat illeti, a bárányhús kilója 40–45 lej között alakul, és várhatóan hasonló árfekvésben ajánlják majd a piacokon forgalmazók is. Egy közeli élelmiszerboltban tegnap 48 lejért kínálták a bárányhús kilóját, az egyik sepsiszentgyörgyi nagyáruházban a csomagolt bárányért 55 lejért. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-03-27: Közélet - Bodor János:

Megnyílt az első magánklinika Kovásznán

A kovásznai Ștefan cel Mare utca 92. szám alatt hétfőn ünnepélyes külsőségek között megnyílt a Gold Medical Center magánklinika, hét rendelőben tizenhárom szakorvos várja majd a pácienseket.
2024-03-27: Közélet - :

Erdő születik az összefogásból

Zalániak és környékbeli önkéntesek, családok mellett a megyei csendőrség, valamint az e.on Románia energetikai vállalat munkatársai, összesen mintegy hatvanan csatlakoztak ahhoz a kalákához, melyet az előző hétvégén szervezett Zalán határában a Vinca Minor Egyesület.