Női kosárlabda, Nemzeti LigaA döntőbe jutás a tét

2024. március 28., csütörtök, Sport

A bajnoki címvédő Sepsi-SIC pénteken 18.30-tól a kézdivásárhelyi Biszak Boglárkát is a soraiban tudó Aradi FCC együttesét fogadja a női kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjének első mérkőzésén. A megyeszékhelyi Sepsi Arénában sorra kerülő találkozón Ioana Drăgoi, Răzvan Opriș és Alin Bobeica fújja a sípot.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A nyolcszoros Román Kupa-győztes és hétszeres bajnoki aranyérmes sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek a Brassói Olimpia búcsúztatásával, az aradi lányok pedig a Bukaresti Rapid kiütésével jutottak be a női kosárlabda Nemzeti Liga legjobb négy csapata közé. Mindkét alakulat kettős sikerrel abszolválta a negyeddöntőt, akárcsak a másik ágon egymásnak feszülő Konstancai VSK és Târgoviște, amelyek pénteken 19 órától játsszák az egyik fél két sikeréig tartó párharc első összecsapását. Az elődöntők második mérkőzését május 5-re, a harmadikat – ha szükséges – 9-re tűzte műsorra a szakszövetség.

A pénteki lesz a negyvennegyedik találkozója a két gárdának, a korábbi összecsapásaikból harmincat a Sepsi-SIC és tizenhármat az Aradi FCC nyert meg. Az aktuális pontvadászat alapszakaszában osztoztak a diadalokon Zoran Mikes és Miroslav Popov tanítványai: a decemberi odavágóban a háromszékiek 82–74-re, a februári visszavágón már 63–47 arányban a Maros-partiak győztek. Az aradi kiszállás volt az aktuális idény egyetlen olyan bajnokija, amelyen lányaink kevesebb mint 50 pontot szereztek, erre legutóbb 2019. május 16-án volt példa (akkor a Szatmárnémeti VSK elleni finálé harmadik mérkőzését 52–47-re veszítették el). A két együttes a 2018–2019-es pontvadászat elődöntőjében is találkozott, akkor Jovana Pašić vezényletével a Sepsi-SIC könnyedén túljutott a határ menti gárdán. A 2021–2022-es szezonban már a fináléban csatáztak az alakulatok, a párharc pedig öt meccs után a háromszéki együttes javára dőlt el, amely akkor szerezte meg a hatodik bajnoki címét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-03-28: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-03-28: Sport - :

Rajtol a román bajnokság (Motokrossz)

Húsvétra hangolódás helyett versenyre készülődnek háromszéki motorosaink, akik szombaton és vasárnap a Craiova melletti Balșon vendégeskednek, ahol a román motokrosszbajnokság 2024-es idényének első futamát tartják. Mint ismeretes, Tompa Krisztián és Ördög Zoltán már átestek az idei „tűzkeresztségen”, hiszen az elmúlt hétvégén a magyarországi Pilisvécsen tették próbára magukat.