MotokrosszRajtol a román bajnokság

2024. március 28., csütörtök, Sport

Húsvétra hangolódás helyett versenyre készülődnek háromszéki motorosaink, akik szombaton és vasárnap a Craiova melletti Balșon vendégeskednek, ahol a román motokrosszbajnokság 2024-es idényének első futamát tartják. Mint ismeretes, Tompa Krisztián és Ördög Zoltán már átestek az idei „tűzkeresztségen”, hiszen az elmúlt hétvégén a magyarországi Pilisvécsen tették próbára magukat.

  • Tompa Krisztián. Fotó: Toma Nedelea
    Tompa Krisztián. Fotó: Toma Nedelea

Szombaton és vasárnap a Craiova melletti Balșon rendezik meg a hatfordulós román motokrosszbajnokság első megmérettetését, amelynek rajtjánál többek között ott lesz a sepsiszentgyörgyi Sugás Motoros Klubnak versenyző megyeszékhelyi Tompa Krisztián és a fővárosi Top Cross TCS csapatát erősítő ozsdolai Ördög Zoltán. Előbbi sportolónk a királykategóriának számító MX1 megnyerését tűzte ki célul magának, utóbbi pedig egy év kihagyás után áll újra rajthoz hazai versenyen és az MX1-es géposztály újoncaként próbálgatja a szárnyait.

„Remélem, hogy tudok győzni az idénynyitón, ugyanis jó versenyre és kiélezett csatára számítok a balși homokos pályán. Idén a legfőbb ellenfelem várhatóan a címvédő George Căbăl és a géposztályt váltó Ördög Zoltán lesz, de remélem, hogy 2024-ben én nyerem meg a román bajnokságot. A hétvégi magyar bajnoki jó felkészülés volt számomra, s úgy érzem, hogy százszázalékosan kész vagyok az előttem álló újabb kihívásra” – nyilatkozta megkeresésünkre Tompa Krisztián, aki tavaly mindössze két ponttal maradt le az MX1-es géposztály bajnoki címéről.

„Az előzetes tervek szerint a Top Cross TCS csapatának mind a 34 versenyzője ott lesz Balșon, így tavallyal ellentétben ezúttal mi is részt veszünk a román bajnokságon. Zoltán idén egy 250 köbcentis, kétütemű KTM-mel fog versenyezni az MX1-es kategóriában, ahol ő még újonc, így a fejlődés az első számú célkitűzésünk és megpróbálunk minél előbb végezni a bajnokságban” – jelentette ki Ördög István, 17 esztendős motokrosszosunk édesapja. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-03-28: Sport - Tibodi Ferenc:

A döntőbe jutás a tét (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A bajnoki címvédő Sepsi-SIC pénteken 18.30-tól a kézdivásárhelyi Biszak Boglárkát is a soraiban tudó Aradi FCC együttesét fogadja a női kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjének első mérkőzésén. A megyeszékhelyi Sepsi Arénában sorra kerülő találkozón Ioana Drăgoi, Răzvan Opriș és Alin Bobeica fújja a sípot.
2024-03-28: Sport - :

Újra nyertek a magyarok (Labdarúgás)

A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott kedden 2–0-ra legyőzte a koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen. A csereként beálló Mocsi Attila személyében újoncot is avatott Marco Rossi, aki 61. mérkőzésével immár harmadik a szövetségi kapitányok rangsorában. A nemzeti együttes legközelebb június 4-én, Írország vendégeként lép pályára az Aviva Stadionban.