Hadat üzent a sárga csirkék ellen

2024. március 28., csütörtök, Belföld

A fogyasztók egészségét veszélyezteti a színezékkel „sárgított” csirkék forgalmazása – hívta fel tegnap a figyelmet a Facebook-oldalán az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnöke.

  • Fotó: Facebook / Horia Constantinescu
    Fotó: Facebook / Horia Constantinescu

Horia Constantinescu bejegyzése szerint visszatérő jelenség Romániában, hogy a kereskedők sárgára „kozmetikázzák” a csirkehúst, mert akkor egészségesebbnek tűnik és kelendőbb a termék. Elmagyarázta, hogy gyakran a csirkék takarmányába kevernek színezéket, ami behatol a szövetekbe, nem lehet kimosni, és a tojások színét is megváltoztatja. A fogyasztóvédelem vezetője szerint ennél is súlyosabb, hogy olykor a pultokra szalmonellával fertőzött, „sárgított” csirkehús kerül. Bejegyezésében közölte: az ANPC a szerdai nap folyamán az összes illetékes intézményt felkérte, hogy derítsék ki, miként alakult ki ez az ártalmas jelenség.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-28: Belföld - :

Leváltották a liberálisok Temes megyei elnökét (A PSD–PNL szövetség első áldozata)

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Országos Politikai Tanácsa kedden úgy döntött, leváltja Alin Nicát a párt Temes megyei szervezetének éléről. A Temes Megyei Tanács elnöki tisztségét is viselő Alin Nica szerint a PNL megyei szervezetének éléről történő menesztése az alakulatból való kizárásával egyenlő.
2024-03-28: Belföld - :

Brit gépek járőröznek

A brit légierő hat vadászgépe érkezett négy hónapos járőrszolgálatra Romániába – tudatta tegnap a védelmi minisztérium.