Labdarúgás, 3. LigaHazai pályán kezdik az alsóházi rájátszást

2024. március 29., péntek, Sport

A háromszéki csapatok hazai környezetben kezdik a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszását. Az első fordulóban a legutóbbi három mérkőzését elvesztő Sepsi OSK II. ma 15 órától a Viitorul Curița ellen játszik a szemerjai stadionban, míg az idén szintén nyeretlen Kézdivásárhelyi SE szombaton 15 órától a Tatrang együttesét fogadja a Sinkovits Stadionban.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

A sepsiszentgyörgyi csapat öt győzelemmel, egy döntetlennel és tizenkét vereséggel a hetedik helyen zárta az alapszakaszt, míg a kézdivásárhelyi együttes a hatodik pozícióban fejezte be a bajnokság első szakaszát, miután ötször nyert, négyszer remizett és kilencszer kikapott. A megyeszékhelyi alakulat idén mindhárom mérkőzését elvesztette, de nyeretlen idén a felső-háromszéki gárda is, 2024-ben két vereség mellett egy döntetlent játszott.

A Sepsi OSK II. és a Viitorul Curița az idényben már kétszer összecsapott, a szeptemberi odavágóban Valentin Suciu legénysége hazai környezetben magabiztos győzelmet aratott (5–0), aztán a novemberi visszavágóban a Bákó megyei csapat kiegyenlített küzdelem végén otthon tartotta a három pontot (2–1). A két együttes között mindössze egy pont a különbség a táblázatban: a piros-fehér mezesek eddig 16 pontot gyűjtöttek, a Florin Croitoru irányította gárda 15 ponttal nyolcadik a táblázatban.

A Kézdivásárhelyi SE és a Tatrang a szezonban szintén kétszer mérkőzött meg, a szeptemberi odavágóban és a novemberi visszavágón is Călin Moldovan tanítványai diadalmaskodtak: előbb a Sinkovits Stadionban (2–0), majd Brassó megyében nyertek (2–3). A két alakulat között hét pont a különbség a rangsorban: a kék-fehér mezesek eddig 19 pontot szereztek, a csoport második leggyengébb védelmével rendelkező barcasági gárda pedig 12 ponttal utolsó előtti a bajnokságban.

A rájátszás 1. fordulójának programja: * playoff: FC Câmpulung Muscel–Brassói Kids Tâmpa (szombat, 15 óra), Zernesti Olimpic–Barcarozsnyói Olimpic (szombat, 15 óra) * playout: Székelyudvarhelyi FC–Brassói SR (ma, 15 óra), Sepsi OSK II.–Viitorul Curița (ma, 15 óra), Kézdivásárhelyi SE–Tatrang (szombat, 15 óra). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1200
szavazógép
2024-03-29: Sport - Miska Brigitta:

Bernd Storck vezetőedző szoros küzdelemre számít (Labdarúgás, SuperLiga)

Két hét szünet után folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A története során negyedszer felsőházi rájátszásban szereplő Sepsi OSK ma a nyolcszoros bajnok Kolozsvári CFR ellen játszik a Sepsi OSK Arénában. A 20.30-kor kezdődő találkozót George Găman vezeti.
2024-03-29: Sport - Tibodi Ferenc:

Motiváltan és győzelmi szándékkal utaznak Temesvárra (Teremlabdarúgás, Román Kupa)

Fennállása első négyes döntőjére készül a Román Kupában az újonc Sepsi-SIC, amely április 2-án, kedden 15.30-tól a címvédő Dévai VSK csapatával találkozik az elődöntőben. A temesvári Final Four másik ágán a házigazda CFR és a Mausoleul Mărăşeşti csatázik a döntőbe jutásért.