Nem lesz hétvégi boltzár

2024. március 29., péntek, Belföld

A közvélemény nem támogatja a hétvégi boltzárat – közölte Marcel Ciolacu a tegnapi kormányülés kezdetén.

  • Marcel Ciolacu. Fotó: gov.ro
    Marcel Ciolacu. Fotó: gov.ro

A miniszterelnök azt mondta, szeretne pontot tenni az üzletek hétvégi zárvatartása kapcsán kialakult közvita végére. „A társadalom jelzései alapján egyértelmű, hogy nem indokolt az üzletek hétvégi bezárása” – mondta. Hozzátette, Románia már nincs abban a helyzetben, mint a világjárvány idején, amikor a piacok és boltok csak bizonyos időintervallumokban működhettek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1081
szavazógép
2024-03-29: Belföld - :

Ideiglenes lakcímen szavazni

Azok is leadhatják szavazatukat a június 9-i önkormányzati választáson, akik frissen jelentették be ideiglenes lakcímüket az adott településen, ha ezt április 9-éig megtették.
2024-03-29: Belföld - :

Két hosszabbítás

A kormány meghosszabbítja június 30-ig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) árának befagyasztását – jelentette ki a miniszterelnök.