Két hosszabbítás

2024. március 29., péntek, Belföld

A kormány meghosszabbítja június 30-ig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) árának befagyasztását – jelentette ki a miniszterelnök.

  • Kormányülés. Fotó: gov.ro
    Kormányülés. Fotó: gov.ro

Marcel Ciolacu a tegnapi kormányülés kezdetén elmondta, az intézkedéssel elejét akarják venni az RCA-árak túlzott növekedésének. Ugyancsak a kormányülés előtt közölte a miniszterelnök azt is, hogy a kabinet két hónappal, május 31-éig hosszabbítja meg azt az időszakot, amely alatt még nem jár bírság azoknak, akik elmulasztják feltölteni a számlákat az elektronikus számlázási rendszerbe (eFactura). A miniszterelnök emlékeztetett, hogy a türelmi időt az üzleti szféra képviselőinek kérésére hosszabbítják meg sürgősségi kormányrendelettel.  „Azt hiszem, úgy tisztességes, ha a vállalatoknak is haladékot adunk mindaddig, amíg a rendszer frissítésre szorul” – fogalmazott Ciolacu.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-03-29: Belföld - :

Nem lesz hétvégi boltzár

A közvélemény nem támogatja a hétvégi boltzárat – közölte Marcel Ciolacu a tegnapi kormányülés kezdetén.
2024-03-29: Világfigyelő - :

Ukrajnába vezetnek a szálak

Bizonyítékot talált a nyomozás arra vonatkozóan, hogy kapcsolat állt fenn a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központ elleni támadást végrehajtó terroristák és az ukrán nacionalisták között – közölte tegnap az orosz Nyomozó Bizottság (SZK).