Csődbe ment vállalkozások

2024. április 3., szerda, Belföld

Az idei év első két hónapjában 1120 cég vagy egyéni vállalkozó (PFA) jelentett fizetésképtelenséget, 13,48 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában – derül ki a cégbíróság (ONRC) honlapján tegnap közzétett adatokból.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

A legtöbb fizetésképtelenné vált cég és PFA Bukarestben volt januárban és februárban, összesen 207 vállalkozás, ezután Kolozs, Bihar, Temes majd Ilfov megye következik a sorban. A legkevesebb fizetésképtelenséget Hargita, Krassó-Szörény, Mehedinţi és Vaslui megyében regisztrálták.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1681
szavazógép
2024-04-03: Belföld - :

Közös nyilatkozat

Nyilatkozatot fogadott el a Románia 20 éves NATO-tagságának és a NATO 75 éves fennállásának szentelt tegnapi ünnepi ülésén a szenátus és a képviselőház.
2024-04-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás