Közös nyilatkozat

2024. április 3., szerda, Belföld

Nyilatkozatot fogadott el a Románia 20 éves NATO-tagságának és a NATO 75 éves fennállásának szentelt tegnapi ünnepi ülésén a szenátus és a képviselőház.

  • Fotó: Facebook / Parlamentul Romaniei – Camera Deputaţilor
    Fotó: Facebook / Parlamentul Romaniei – Camera Deputaţilor

A dokumentum emlékeztet arra, hogy 20 évvel ezelőtt, 2004. március 29-én Románia belépett az NATO-ba, a történelem legjelentősebb és legerősebb politikai és biztonsági szervezetébe, illetve arra, hogy a katonai szövetség létrehozásáról szóló washingtoni szerződést 75 éve írták alá. A dokumentum szerint az elmúlt két évtizedben Románia bebizonyította, hogy NATO-tagként fontos szerepet játszik a biztonság megerősítésében és a stabilitás előmozdításában, ugyanakkor arra is kitér, hogy az elmúlt húsz évben a szövetségesei folyamatosan Románia mellett álltak, így az Ukrajna elleni orosz agresszió idején is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-04-03: Belföld - :

Adókedvezmény a véradóknak

Klaus Iohannis államfő tegnap kihirdette a törvényt, amely szerint jövő évtől az önkormányzatok ingatlanadó-kedvezményben részesíthetik azokat az állampolgárokat, akik egy év alatt legalább háromszor vesznek részt véradáson.
2024-04-03: Belföld - :

Csődbe ment vállalkozások

Az idei év első két hónapjában 1120 cég vagy egyéni vállalkozó (PFA) jelentett fizetésképtelenséget, 13,48 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában – derül ki a cégbíróság (ONRC) honlapján tegnap közzétett adatokból.