Teremlabdarúgás, Román KupaFérfiasan harcolt, de búcsúzott a Sepsi-SIC

2024. április 3., szerda, Sport

Az újonc Sepsi-SIC nem tudta meglepni a címvédő Dévai VSK együttesét, amely végig mezőnyfölényben játszva 4–1-es győzelmet aratott a teremlabdarúgó Román Kupa temesvári Final Fourjának elődöntőjében. A vereség ellenére dicséret illeti a zöld-fehér mezes fiúkat, akik a csapat megalakulásának első évében már beverekedték magukat a kupaviadal legjobb négy alakulata közé.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A pályaválasztó szentgyörgyi csapat kapura rúgásával indult a temesvári Final Four első elődöntője, majd a dévai együttes átvette a találkozó irányítását. A mezőnyfölényben játszó címvédő előtt rengeteg ziccer adódott, de a zöld-fehérek hálóőre, Dospinescu elemében volt. Tőlünk Veress és Mánya veszélyeztetett, alakulatunk pedig fegyelmezetten védekezett és ellentámadásokra rendezkedett be. A 20. percben egy késve megadott szabálytalanság után Simic juttatta előnyhöz a dévai gárdát, így Mánya Szabolcs tanítványai egygólos hátrányban vonultak szünetre (0–1).

A fordulás után többet kockáztatott a Sepsi-SIC, Mánya és Bende lábában is ott volt az egyenlítés. A 31. percben egy elpuskázott szentgyörgyi kontrából lódultak meg a dévaiak és Dobre szerzett gólt (0–2). Kevéssel később újabb vendégtalálat született: ekkor Savio volt eredményes egy gyors ellentámadás végén (0–3). Innen vészkapussal rohamoztak a háromszékiek, és egy lövéssel lezárult támadásunk végén a címvédő halóőre, Voin a saját hatosából vette be az üresen álló kapunkat. Ez után sem adták fel a mieink, és a 81. percben Szőcs révén szépítettek (1–4), majd az utolsó sípszó előtt Veress közelről a kapufát találta el. A derekasan küzdő Sepsi-SIC méltó ellenfele volt a jobb játékerőt képviselő Dévának, amelynek meg kellett dolgoznia a győzelemért és a továbbjutásét. Ellenfelük a mai fináléban a házigazda Temesvári CFR lesz, amely a másik elődöntőben 5–4 arányban verte a Mausoleul Mărăşeşti alakulatát.

Teremlabdarúgó Román Kupa, elődöntő: Sepsi-SIC–Dévai VSK 1–4 (0–1).
Temesvár, Constantin Jude Sportcsarnok. Mintegy 200 néző. Vezette: Laurențiu Pentek és Benedek András. Sepsi-SIC: Dospinescu–Czintos, Máthis M., Csog, Mánya (cserék: Gáll, Isac, Veress, Máthis B., Papp, Korodi, Fábián, Szőcs, Bende). Edző: Mánya Szabolcs. Déva: Voin–Ramic, Savio, Dobre, Camara (cserék: Gavrilă, Simic, Grosu, Matei C., Matei F., Nastai, Dinicuță, Boldor). Edző: Robert Augusto. Gólszerzők: Szőcs (38.), illetve Simic (20.), Dobre (31.), Savio (31.), Voin (36.). Sárga lap: Szőcs (20.).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-04-03: Sport - :

Zágon győzött, így harmadik (Labdarúgás, 4. Liga)

A megyei labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában Zágon igazolta a papírformát, ugyanis hét gólt szerezve diadalmaskodott Uzon vendégeként, így idénybeli tizenkettedik sikerének köszönhetően a táblázat harmadik helyére lépett.
2024-04-03: Sport - Tibodi Ferenc:

Háromszéki duplázás a királykategóriában (Motokrossz)

A sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián az első, az ozsdolai Ördög Zoltán pedig a második helyen zárta a 2024-es román motokrosszbajnokság első fordulóját a királykategóriának számító MX1-es géposztályban. Sportolóink legközelebb április 13–14-én versenyeznek újra, amikor Zernyesten tartják a hazai küzdelemsorozat második futamát.