MotokrosszHáromszéki duplázás a királykategóriában

2024. április 3., szerda, Sport

A sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián az első, az ozsdolai Ördög Zoltán pedig a második helyen zárta a 2024-es román motokrosszbajnokság első fordulóját a királykategóriának számító MX1-es géposztályban. Sportolóink legközelebb április 13–14-én versenyeznek újra, amikor Zernyesten tartják a hazai küzdelemsorozat második futamát.

  • Tompa Krisztián első volt Balșon. Fotó: Marius Dincă
    Tompa Krisztián első volt Balșon. Fotó: Marius Dincă

Szombaton és vasárnap a balși Oltenia Racing Park adott otthont a 2024-es román motokrosszbajnokság első fordulójának, amelyen háromszéki versenyzőink kitettek magukért. Az MX1-es géposztály tavalyi ezüst­érmese, a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián az egész hétvégét uralva magabiztos sikert aratott az idénynyitón. „Remekül előkészített pályán és meglepően nagy melegben versenyeztünk, de így remekre sikerült a balși viadal. A szabad-, majd az időmérőedzést is megnyertem, ezután mindkét futamon én bizonyultam a legjobbnak úgy, hogy 35–40 másodpercet vertem az üldözőimre” – nyilatkozta Tompa Krisztián, aki érdeklődésünkre továbbá elmondta, hogy a Sugás Motoros Klub másik versenyzője, a 85 cm3-es kategóriában induló Szabó-Bokor Bence a 13. helyen fejezte be a megmérettetést.

Kiválóan sikerült az ozsdolai Ördög Zoltán hétvégéje is, aki bő egy év után versenyzett ismét a hazai pontvadászatban. A szintet lépő Ördög mostantól az MX1-es géposztályban rója a köröket, és remek motorozással két második helyezéssel, összetettben pedig szintén a második helyen zárta az olténiai versenyt. „Új szezon, új kategória, új motor és első versenyem a királykategóriában. Végig élveztem a balși futamot, a meleg és a nagyon nehéz pálya ellenére is. Elégedett vagyok az eredményemmel, és már izgatottan várom a következő, zernyesti viadalt” – mondta megkeresésünkre a fővárosi Top Cross TCS színeiben versenyző Ördög Zoltán.

A zernyesti Blue Racing Team motorosaként a szentgyörgyi Mocan Zakariás két második helyet jegyzett az amatőr MX2-es kategóriában, így a végelszámolásnál is másodikként végzett az Oltenia Racing Parkban.

Román motokrosszbajnokság, 1. forduló (Balș, Oltenia Racing Park): * 85 cm3: 1. Alexandru Dumitru (Top Cross TCS, KTM), 2. Andrei Senchea (Zernyesti Jitsu, KTM), 3. Daniel Marian (Jászvásári Eduranch, Gas Gas)... 13. Szabó-Bokor Bence (Sugás Motoros Klub, KTM) * MX1: 1. Tompa Krisztián (Sugás Motoros Klub, Yamaha), 2. Ördög Zoltán (Top Cross TCS, KTM), 3. George Căbăl (Zernyesti Jitsu, Husqvarna) * amatőr MX2: 1. Nicolai Cociu (Jászvásári Eduranch, Yamaha), 2. Mocan Zakariás (Blue Racing Team, Yamaha), 3. Robert Văcaru (Flacara Moreni, Yamaha). (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1682
szavazógép
2024-04-03: Sport - Tibodi Ferenc:

Férfiasan harcolt, de búcsúzott a Sepsi-SIC (Teremlabdarúgás, Román Kupa)

Az újonc Sepsi-SIC nem tudta meglepni a címvédő Dévai VSK együttesét, amely végig mezőnyfölényben játszva 4–1-es győzelmet aratott a teremlabdarúgó Román Kupa temesvári Final Fourjának elődöntőjében. A vereség ellenére dicséret illeti a zöld-fehér mezes fiúkat, akik a csapat megalakulásának első évében már beverekedték magukat a kupaviadal legjobb négy alakulata közé.
2024-04-03: Szabadidő - :

Mit süssünk ma? (Kakaós ostoros kalács)

Hozzávalók – a tésztához: 60 dkg liszt, 6 dkg cukor, 5 dkg élesztő, fél liter tej, 3 tojássárgája, 3 ek. olaj, csipet só; a krémhez: 50 dkg margarin, 5 ek. keserű kakaópor, 7 ek. cukor.