Banki felvásárlás

2024. április 3., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Versenytanács elemzi azt a tranzakciót, amelynek során a Banca Transilvania fel kívánja vásárolni az OTP Bank hazai leányvállalatát – áll az intézmény közleményében.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A törvény értelmében az ügyletet a Versenytanácsnak engedélyeznie kell. A Banca Transilvania idén február 9-én írta alá az OTP Bank Románia, valamint az OTP Románia Csoport más társaságaival az összes részvény megvásárlásáról szóló szerződést. A tranzakció 347,5 millió eurót tesz ki. A BT Románia Délkelet-Európa legnagyobb pénzintézete, univerzális bankként a pénzügyi szektor minden ügyfélszegmensét és üzletágát lefedi, 20 százalékos piaci részesedéssel, több mint 4 millió ügyféllel, mintegy 10 000 alkalmazottal, online banki megoldásokkal, és 180 településen 500 fiókegységgel rendelkezik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-04-03: Pénz, piac, vállalkozás - :

Lanyhuló forgalom

Az új autók piaca 10 százalékkal esett vissza itthon az első negyedévben, főként a 2023 márciusához viszonyított 25 százalékos csökkenés miatt.
2024-04-03: Pénz, piac, vállalkozás - :

Eljárás az eMAG-gal szemben

A magyarországi Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az Extreme Digital-eMAG Kft. (eMAG) ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt – tájékoztatta a versenyhatóság az MTI-t tegnap.