AtlétikaMarosvásárhelyen és Szovátán versenyeztek

2024. április 24., szerda, Sport

Újfent mozgalmas hétvégén vannak túl a háromszéki atléták, akik két Maros megyei helyszínen tették próbára magukat. Mérlegük összesen 26 dobogós pozíció, ebből 10 első, 11 második és 5 harmadik helyezés.

  • A Sepsi ISK csapata. Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub
    A Sepsi ISK csapata. Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub

A Sepsiszentgyörgyi ISK atlétika-szakosztályának versenyzői szombaton a marosvásárhelyi Tavasz Kupán vettek részt, ahol Révész Katalin és Horovitz Hanna tanítványai remekül teljesítettek a népes mezőnyben. Eredményeik: * Nagy Dorottya (2011) 1. hely 600 méteren * Kovács Kata (2011) 1. hely 60 m és 3. hely 600 m * Kovács Dorka (2011): 2. helyezés 600 m, 60 m és távolugrás, ezzel pedig elnyerte korosztálya legjobbjának díját * Méder Csaba (2012) 2. lett 600 méteren és 3. volt 60 méteren * Nagy Nóra (2013) 1. hely 400 m és távolugrás, ezzel megszerezte korosztálya legjobbjának díját * Baki-Jákó Apor (2013) 1. hely 400 m és távolugrás, amivel szintén korosztálya legjobbja volt * Incze Soma (2013) másodikként zárt távolugrásban és harmadikként 50 méteren * Boldizsár Boglárka (2014) 3. hely 50 m * Gál Zenkő (2014) 3. hely távolugrás * Dániel Nóra Kata (2015) 2. hely 200 m, 40 m és távolugrás * Támpa Emma (2016) 1. hely 200 m és 40 m, 2. hely távolugrásban és ezzel a produkcióval ő is elnyerte korosztálya legjobbjának díját. A csapat további tagjai – Incze Flóra, Örsi Hanga és Péter Borka – is jól szerepeltek, ám így is lemaradtak a pódiumról.

A Szovátai Hegyimentő Egyesület szervezésében ugyancsak szombaton került sor a hagyományos Tavaszi Futóversenyre, amelyet 23. alkalommal bonyolítottak le az üdülőváros utcáin. A 4,2 kilométeres táv rajtjánál összesen 234 versenyző sorakozott fel, köztük volt négy szentgyörgyi szaladó is. A Sepsi Tri SK-t képviselő Codrea Árpád negyedik lett openben, míg a 30–39 éves korosztályt a második helyen zárta. A Sepsi ISK-tól Incze Kristóf Attila tizenkettedikként fejezte be a nyílt versenyt, az ifi 3-as korosztályban pedig második lett. A Gáll Lajos Futókörtől Szabó Irén 85.-ként, míg Páll Erzsébet 98.-ként ért célba, és mindketten megnyerték a korcsoportjukat. Előbbi futónk a 60–69 éves, utóbbi pedig a 70 év fölötti korosztályban bizonyult a legjobbnak.

A viadal első, még 1991-ben megtartott kiírása sepsiszentgyörgyi sikerrel zárult: a nőknél Szabó Irén, a férfiaknál pedig Csutak Tamás nyert. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 311
szavazógép
2024-04-24: Sport - Tibodi Ferenc:

Kiváló eredménnyel zárták a hétvégét (Motokrossz)

Kiváló eredménnyel zárták az elmúlt hétvégét a háromszéki motokrosszosok: az ozsdolai Ördög Zoltán hetedik lett a 2024-es német ADAC-sorozat nyitófordulójában, a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián pedig az idei Balkán-bajnokság első viadalán a dobogó második fokára állhatott fel.
2024-04-24: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

A Nemere útjában – Nyujtód és vidéke

Veszedelmet jelentett télvíz idején Háromszéken az Ojtozi-szoroson át behatoló Nemere, ami tulajdonképpen nem más, mint a Bărăganban tomboló állandó, évszakos szél, a Crivăț egyik ága. Igazi keletkezési helye mindkettőnek a Nagy Orosz alföld, ahol erős telek idején magas légnyomású anticiklon alakul ki, amely nyugati irányba folytatja útját, s nagy vehemenciával söpri végig a havat a Bărăgan alföldje felé, de még akkor is bőven marad erejéből, amikor a hegyeken átbukva besüvít a Szentföldre, onnan a Szépmezőn végignyargalva megütközik a sepsiszentgyörgyi vasútállomás épületével.