Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

2024. április 24., szerda, Világfigyelő

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette tegnap az ukrán média.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A miniszter és tárcája a Reu­ters hírügynökség megkeresésére egyelőre nem kommentálta az ügyet. Az ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal közleményében azt írta: egy hivatalban lévő minisztert gyanúsítanak azzal, hogy ő irányította azt a rendszert, amely 291 millió hrivnya (7,35 millió dollár) értékű állami földterület illegális megszerzésére irányult.

A dokumentum nem nevezte meg Szolszkijt, de azt írta, hogy a gyanúsított a parlament mezőgazdasági bizottságának korábbi elnöke. Ezt a tisztséget Szolszkij töltötte be 2022. márciusi miniszteri kinevezése előtt.

A közlemény szerint az említett rendszerben arra is kísérletet tettek, hogy további 190 millió hrivnya értékű földterületet is megszerezzenek.

A miniszter a Telegram üzenetküldő alkalmazáson tett nyilatkozatában a médiajelentésekkel kapcsolatban elmondta, a vádak egy 2017–2018-as időszakra vonatkoznak, amikor ügyvédként dolgozott egy állami vállalatok és magánszemélyek közötti vitában. „Maximális nyitottságot garantálok az igazság kiderítésére, de erre nincs szükség – minden adat nyitva áll a bűnüldözés előtt, a felek bizonyítékait és érveit pedig a bíróságok vizsgálják” – tette hozzá Szolszkij.

Szolszkij az első hivatalban lévő miniszter, akit korrupciós ügyben gyanúsítottként neveznek meg Volodimir Zelenszkij államfő elnöksége alatt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1768
szavazógép
2024-04-24: Világfigyelő - :

Washington: Ukrajna a lehető leghamarabb megkapja a katonai segélyt

Az amerikai katonai segélyek első tételét a végleges jóváhagyás után „hamarabb fogják Ukrajnának eljuttatni, mint azt bárki lehetségesnek tartja” – mondta Bill Keating, Massachusetts állam demokrata párti kongresszusi képviselője hétfőn Kijevben.
2024-04-24: Világfigyelő - :

Súlyos vádak Izrael ellen

Mély megdöbbenésének adott hangot tegnap Volker Türk, az ENSZ emberi jogi főbiztosa a Gázai övezetben lévő Nasszer és es-Sifá kórházakban elkövetett pusztítás miatt, illetve az izraeli hadsereg kivonulása után a kórházaknál talált tömegsírokkal kapcsolatban.