Iskolás sportBronzérmes a Székely Mikó Kollégium csapata

2024. május 15., szerda, Sport

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium lánycsapata a harmadik helyen zárta az V–VIII. osztályosok számára kiírt kosárlabda Nemzeti Országos Sportolimpiász nyolcas döntőjét, amelyet múlt héten Zsilvásárhelyen tartottak meg. A négynapos torna az Alexandria sikerével zárult, a dobogóra még felfértek a Bukarestet képviselő gimnazisták.

  • Fotó: Facebook / Péter Orsolya
    Fotó: Facebook / Péter Orsolya

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium a városi, a megyei és a körzeti szakaszon túljutva kvalifikálta magát a lány kosárlabdacsapatok számára meghirdetett Nemzeti Országos Sportolimpiász nyolcas döntőjére, melyet május 9–12. között Zsilvásárhelyen tartottaűk meg. A házigazdák és a háromszékiek mellett a négynapos torán még Bukarest, Arad, Bârlad, Alexandria, Nagyvárad és Galac képviseltette magát.

A Varga Nimród által felkészített, elkísért lányok a csoportkör első meccsén 53–49-re verték a Nagyváradot, majd a Zsilvásárhely elleni összecsapást csak hathatós játékvezetői segítséggel és nagyon ellenséges hangulatban veszítették el 34–31-re. A Galac elleni 48–27-es sima győzelmet követően a székely lányok másodikként zárták négyesüket, és az elődöntőben a későbbi bajnokkal, az Alexandriával találkoztak. Ezt a meccset 61–38-ra veszítették el lányaink, a bronzmeccsen pedig ismét a házigazdákkal kellett megmérkőzniük. E találkozó második félideje ismét a roppant részrehajló bíráskodásról szólt, ám a mikós lányos ennek ellenére is 51–44-re diadalmaskodtak és harmadikként fejezték be a küzdelemsorozatot.

„Nagyon büszke vagyok a lányokra, és arra, amit véghezvittek, annak tükrében, hogy a tornán majdhogynem mindenki ellenük volt, talán azért, mert magyarok vagyunk. Ez a zsilvásárhelyiek elleni meccsen jött ki, amelyet csak a bírók segítségével tudtak megnyerni a házigazdák. Mindenki sírva és dühösen hagyta el a pályát. Sikerült felállni innen, az elődöntőben viszont kikaptunk az Alexandriától. A bronzmérkőzésen visszavágtunk Zsilvásárhelynek, még annak ellenére is, hogy fizikailag és lelkileg fáradtak voltak a lányok, és újfent ellenünk fújtak. Túlontúl elégedett vagyok az eredménnyel, számunkra ez a harmadik hely félér a bajnoki címmel. Elképesztő, amit a lányok véghezvittek” – nyilatkozta Varga Nimród, akinek a tanítványai közül Holló Abigél bekerült a torna legjobb csapatába.

A Székely Mikó Kollégium csapata: Bakó Maya, Botos Kincső, Czompók Anna, Holló Abigél, Czompók Dorka, Toók Noémi, Kurta Rebeka, Albu Petra, Péter Boglárka, Péter Kata (irányító tanár: Varga Nimród).

A végeredmény: 1. Alexandria, 2. Bukarest, 3. Sepsiszentgyörgy (Székely Mikó Kollégium), 4. Zsilvásárhely, 5. Nagyvárad, 6. Arad, 7. Galac, 8. Bârlad.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-05-15: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-05-15: Sport - :

Tompa negyedik, Ördög második Kiskunlacházán (Motokrossz)

Az MX1-es géposztályban versenyző sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián a negyedik, míg az MX2-ben érdekelt ozsdolai Ördög Zoltán a második helyen fejezte be vasárnap a Kiskunlacházán megtartott nyílt magyar motokrosszbajnokság második fordulóját. A küzdelemsorozat június 2-án Tápióbicskén folytatódik.