MotokrosszTompa negyedik, Ördög második Kiskunlacházán

2024. május 15., szerda, Sport

Az MX1-es géposztályban versenyző sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián a negyedik, míg az MX2-ben érdekelt ozsdolai Ördög Zoltán a második helyen fejezte be vasárnap a Kiskunlacházán megtartott nyílt magyar motokrosszbajnokság második fordulóját. A küzdelemsorozat június 2-án Tápióbicskén folytatódik.

  • Tompa Krisztián. Fotó: Toma Nedelea
    Tompa Krisztián. Fotó: Toma Nedelea

Rövid szünet után ismét nyeregbe pattantak háromszéki versenyzőink, akik az elmúlt hétvégét Kiskunlac­házán töltötték és a nyílt magyar motokrosszbajnokság mostani idényének második fordulóján vettek részt. A roppant erős mezőnyben ezúttal is kitettek magukért a háromszéki sportolók, ugyanis a sepsiszentgyörgyi Sugás Motoros Klubnak versenyző megyeszékhelyi Tompa Krisztián az MX1-ben a negyedik, míg a fővárosi Top Cross TCS csapatát erősítő és az MX2-es géposztályban induló ozsdolai Ördög Zoltán a második volt.

„Az időmérőn a második legjobb időt futottam, így bizakodó voltam. Sajnos, a felvezető körön összeszedtem egy defektet, és így kellett elrajtolnom, kerékcsere után viszont kétkörös hátrányba kerültem és hatodik lettem. A második futamon már másodikként intettek le, így összesítésben negyedik lettem. A technikai gondok ellenére elégedett vagyok az eredménnyel” – összegezte a viadal eseményeit Tompa, aki a hét végén várhatóan ismét Magyarországon áll rajthoz.

„A harmadik ADAC-futamra készülve vettem részt a kiskunlacházi futamon. Kemény volt a pálya, ez pedig sok motorosnak nem tetszett, de én élveztem a versenyzést, és két második helyezéssel összesítettben is második lettem. Már nagyon várom a német sorozat harmadik futamát, amelyet május 25–26-án Vellahnban tartanak meg, és bízom abban, hogy jó szerepléssel tudok javítani a rangsorbeli 9. pozíciómon” – nyilatkozta érdeklődésünkre Ördög.

Magyar bajnokság, 2. forduló – Kiskunlacháza: * MX1: 1. Pergel Bence (magyar, KTM), 2. Kiss Márk (magyar, KTM), 3. Tádics Dániel (magyar, Sherco), 4. Tompa Krisztián (Yamaha) * MX2: 1. Hugyecz Erik (magyar, KTM), 2. Ördög Zoltán (KTM), 3. Kruss Károly (magyar, KTM).

A pontverseny állása: * MX1: 1. Pergel Bence 85 pont, 2. Tompa Krisztián 56 p., 3. Michael Sandner (osztrák, KTM) 47 p. * MX2: 1. Hugyecz Erik 100 p., 2. Ördög Zoltán 75 p., 3. Kruss Károly 53 p. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-05-15: Sport - Tibodi Ferenc:

Bronzérmes a Székely Mikó Kollégium csapata (Iskolás sport)

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium lánycsapata a harmadik helyen zárta az V–VIII. osztályosok számára kiírt kosárlabda Nemzeti Országos Sportolimpiász nyolcas döntőjét, amelyet múlt héten Zsilvásárhelyen tartottak meg. A négynapos torna az Alexandria sikerével zárult, a dobogóra még felfértek a Bukarestet képviselő gimnazisták.
2024-05-15: Sport - :

Ötödik helyezés Temesvárról (Fallabda)

A sepsiszentgyörgyi Huni Squash SKE az elmúlt hétvégén két országos versenyt szervezett a Román Fallabdaszövetség égisze alatt: Temesvár a nemzeti veterán bajnokság mellett az utánpótlás számára kiírt Huni Squash Kupának is otthont adott. Utóbbi viadalon a háromszéki Kovács Kristóf korosztályában az ötödik helyen végzett.