LabdarúgásKovács István vezeti az El-döntőt

2024. május 15., szerda, Sport

A nagykárolyi Kovács István az Európa-liga, a portugál Artur Soared Dias az Európa Konferencia Liga, míg a szlovén Slavko Vinčić a Bajnokok Ligája fináléjának játékvezetője lesz – közölte az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA).

  • Kovács István. Fotó: Facebook / UEFA
    Kovács István. Fotó: Facebook / UEFA

A 44 éves Vinčić június 1-jén a Wembley Stadionban a Borussia Dortmund és a Real Madrid döntőjén fújja majd a sípot. A szlovén bíró az idényben öt BL-találkozót vezetett anélkül, hogy tizenegyest ítélt volna vagy piros lapot mutatott volna fel. A Ruhr-vidéki csapat Atlético Madrid felett aratott 4–2 arányú sikerénél is játékvezető volt a negyeddöntő visszavágóján. Vinčić két évvel ezelőtt az Európa-liga döntőjét vezette, akkor az Eintracht Frankfurt a Rangers felett diadalmaskodva hódította el a trófeát. A második számú európai kupasorozat fináléjában ezúttal Kovács István lesz a sípmester. A németországi Európa-bajnokság 19 játékvezetője közé bekerült, 39 esztendős bíró jövő szerdán Dublinban a Atalanta–Bayer Leverkusen döntőt vezeti majd az Európa-ligában.

A mérkőzések időpontjai és helyszínei: El-döntő: Atalanta–Bayer Leverkusen (május 22., 22 óra – Dublin), Ekl-döntő: Olimpiakosz–Fio­rentina (május 29., 22 óra – Athén), BL-döntő: Borussia Dortmund–Real Madrid (június 1., 22 óra – London).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-05-15: Sport - :

Ötödik helyezés Temesvárról (Fallabda)

A sepsiszentgyörgyi Huni Squash SKE az elmúlt hétvégén két országos versenyt szervezett a Román Fallabdaszövetség égisze alatt: Temesvár a nemzeti veterán bajnokság mellett az utánpótlás számára kiírt Huni Squash Kupának is otthont adott. Utóbbi viadalon a háromszéki Kovács Kristóf korosztályában az ötödik helyen végzett.
2024-05-15: Magazin - :

Újdonságok a moziban, Gopo-díjak (Mozimánia)

Libertate ’89 – Nagyszeben a Netflixen
Tudor Giurgiu magyar–román koprodukcióban készült történelmi film­drámája minden fontos díjat vitt a Gopo-gálán: elnyerte a legjobb filmnek járó díjat, Tudor Giurgiu kapta a rendezői, Cecilia Ștefănescuval együtt (és a Ne várj túl sokat a világvégétől-t jegyző Radu Judéval megosztva) pedig a forgatókönyv­írói díjat, Alex Calangiu a férfi főszereplő, Iulian Postelnicu a férfi mellékszereplő kategóriában győzött, de ez a film vitte el a díszlettervezői (Vali Ighigheanu), a jelmeztervezői (Vali Ighigheanu), valamint a smink és frizura (Petya Simeonova, Domnica Bodogan) díját is.