Búza Izraelnek

2024. május 15., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Izrael élelmezésbiztonságának erősítése érdekében Avi Dichter mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter vészhelyzeti búzaellátási megállapodást kötött Bukarestben hivatali partnerével, Florin Barbuval – közölte az Agerpres hírügynökség az izraeli TPS hírszolgálatra hivatkozva.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A búzáért cserébe Izrael mezőgazdasági technológiát és szakértelmet biztosít Romániának. A Romániával kötött megállapodás az Üzbegisztánnal, Azerbajdzsánnal és Marokkóval kötött hasonló egyezmények után jött létre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 343
szavazógép
2024-05-15: Pénz, piac, vállalkozás - :

Infláció

Romániában 5,9 százalékra csökkent áprilisban az éves infláció – közölte tegnap az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024-05-15: Belföld - :

Háromszázezer zarándokot várnak

Lelki megújulásra próbálják hangolni a zarándokokat az idei csíksomlyói búcsún, melyre mintegy 300 ezer résztvevőt várnak a Kárpát-medencéből és a világ minden tájáról – jelentették be a szervezők tegnapi csíkszeredai sajtótájékoztatójukon.