Megemelnék a minimálbért

2024. május 15., szerda, Belföld

A kormány „eltökélt szándéka” 3700 lejre emelni a minimálbért – jelentette ki tegnap Marcel Ciolacu. A kormányfőtől a Brassóban megtartott rendkívüli kormányülés után kérdezték meg az újságírók, hogy mi fog történni júliust követően, amikor lejár a bizonyos alkalmazotti kategóriáknak a minimálbérre nyújtott 200 lejes adókedvezmény, és hogy szándékában áll-e a kabinetnek meghosszabbítani az intézkedést.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

„Mint minden ilyen esetben, előbb a társadalmi partnerekkel, a szakszervezetekkel, a munkáltatói szövetségekkel fogunk tárgyalni” – válaszolta Ciolacu. Arra a kérdésére, hogy fennáll-e annak esélye, hogy az országos minimálbér nem júliustól, hanem csak ősztől emelkedjen, Ciolacu leszögezte: „jelenleg a kormánynak eltökélt szándéka 3700 lejre emelni a minimálbért”.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-05-15: Belföld - :

A szökevények fizetik hazahozatalukat

A szenátus után a képviselőház is elfogadta azt a törvénytervezetet tegnap, amelynek alapján az igazságszolgáltatás elől külföldre menekülő szökevényekkel perköltség címén hazahozataluk költségeit is megfizettetik.
2024-05-15: Belföld - :

Nélkülözhetetlen védelem

Angel Tîlvăr védelmi miniszter szerint a jelenleg használt Patriot légvédelmi rendszer nélkülözhetetlen Románia számára.