Nélkülözhetetlen védelem

2024. május 15., szerda, Belföld

Angel Tîlvăr védelmi miniszter szerint a jelenleg használt Patriot légvédelmi rendszer nélkülözhetetlen Románia számára.

  • Fotó:  Facebook / Angel Tîlvăr
    Fotó: Facebook / Angel Tîlvăr

A tárcavezető erről Brassóban beszélt tegnap, ahol újságírói kérdésre válaszolva leszögezte: Ukrajnának szüksége van légvédelmi ütegekre, de „senki nem mondta”, hogy Romániának át kellene adnia egy Patriot rendszert a szomszédos országnak. A miniszter szerint az országban jelenleg négy Patriot légvédelmi rendszer van, amelyek közül egy működőképes. A másik hármat ezután fogják beüzemelni, addig csak a jelenleg működőt tudják használni, így az nélkülözhetetlen az ország számára.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-05-15: Belföld - :

Megemelnék a minimálbért

A kormány „eltökélt szándéka” 3700 lejre emelni a minimálbért – jelentette ki tegnap Marcel Ciolacu. A kormányfőtől a Brassóban megtartott rendkívüli kormányülés után kérdezték meg az újságírók, hogy mi fog történni júliust követően, amikor lejár a bizonyos alkalmazotti kategóriáknak a minimálbérre nyújtott 200 lejes adókedvezmény, és hogy szándékában áll-e a kabinetnek meghosszabbítani az intézkedést.
2024-05-15: Belföld - :

Jól működik a visszaváltás

Meghaladja a 200 milliót májusban a visszaváltott italcsomagolások száma – vélekedett Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter, aki tegnap részt vett Otopeni-ben a negyedik regionális italcsomagolás-számoló és -válogató központ megnyitásán.