Boldogi rózsafánkMit süssünk ma?

2024. május 16., csütörtök, Szabadidő

Hozzávalók: fél kg liszt, fél liter tej, 5 egész tojás, 3 ek. cukor, csipet só, késhegynyi szódabikarbóna, olaj/disznózsír a sütéshez, sütő­forma.

Elkészítése. A hozzávalókból palacsintatészta-sűrűségű, csomómentes masszát készítünk. A formát a sütőedényben, forró zsiradékban felforrósítjuk, majd karimáig belemártjuk a folyékony tésztába. Ezután belemerítjük a sütőt a zsírba és hirtelen megsütjük a formán lévő tésztát. Villával vagy késsel könnyed mozdulatokkal lehúzzuk a megsült tésztát és lapos tálba fektetjük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp: a sütőforma minél vastagabb, erősebb vasból készüljön, hogy felforrósodva a tészta belsejét is átsüsse.

Elkészítési idő: 1 óra

Mennyiség: 1 adag

 

Megjelent a 100 dabasi recept – több mint 100 dabasi háziasszony című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 311
szavazógép
2024-05-15: Máról holnapra - Mózes László:

Erőt a szórványban, a tömbben és Európában

Közélet iránt érdeklődő erdélyi, székelyföldi magyar atyafi nem csupán a választási kampányban elhangzó szavakra figyelhet, hanem felfrissítheti szülőföldjével kapcsolatos ismereteit is, újra találkozhat távolabbi, szórványvidéki települések szép magyar nevével.
2024-05-16: Szabadidő - :

A nap fotója