Pótolják az oltást

2024. május 23., csütörtök, Belföld

Tavaly január elsejétől idén május 19-éig összesen 15 763 kanyarós megbetegedést jelentettek Romániában – közölte tegnap az Országos Közegészségügyi Intézet. 2023 elejétől mostanig tizenhatan haltak meg kanyaróban, múlt héten egy kórosan elhízott kétéves kisgyerek hunyt el, aki nem volt beoltva kanyaró ellen.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Az oltások elektronikai jegyzéke szerint a jelzett időszakban 148 531 adagot adtak be a kanyaró, a mumpsz és a rózsahimlő ellen védettséget nyújtó háromkomponensű védőoltásból (ROR), ebből 24 124 dózist kilenc és tizenegy hónap közötti csecsemőknek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 337
szavazógép
2024-05-23: Belföld - :

A legnagyobb lőporgyár

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára – erősítette meg Nicolae Ciucă szenátusi elnök, volt kormányfő tegnap Bukarestben a Black Sea Defense and Aerospace (BSDA-2024) elnevezésű nemzetközi hadifelszerelés-kiállítás megnyitóján.
2024-05-23: Világfigyelő - :

Három európai ország is elismeri a Palesztin Államot

Május 28-án három európai ország fogja elismerni a Palesztin Államot. Norvégia, Írország és Spanyolország szerint erre a közel-keleti regionális béke érdekében van szükség. Az izraeli külügyminiszter válaszul visszahívott számos nagykövetet.