Bajnokok Ligája2026-ban a Puskás Arénában rendezik a döntőt

2024. május 24., péntek, Sport

Az Európai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottságának döntése értelmében Budapesten a Puskás Arénában rendezik 2026-ban a Bajnokok Ligája döntőjét. Magyarország története során először adhat otthont a klubfutball legrangosabb mérkőzésének, amelyre eddig 15 ország 28 városának 32 stadionjában került sor.

  • Fotó: Facebook / Puskás Aréna
    Fotó: Facebook / Puskás Aréna

„A női BL-döntő, a korosztályos Európa-bajnokságok, a 2020-ban sorra került Szuperkupa után sikeres volt a 2021-ben rendezett Eb, továbbá a tavalyi Európa-liga döntője is. Ebben nagy szerepe volt a Puskás Arénának, illetve annak a háttérnek, amelyet a kormány biztosít az UEFA-események megszervezéséhez. A legrangosabb klublabdarúgó-mérkőzés budapesti megvalósításával az MLSZ újabb kitűzött stratégiai célját éri el. Azért fontos ez, mert a BL-döntő rendezése is hozzájárul ahhoz, hogy hazánkban folytatódjon a labdarúgás fejlődése, és tovább növekedjen a népszerűsége” – mondta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke.

Az Európai Labdarúgó-szövetség vezető testületének dublini ülésén kiderült, hogy a második számú nemzetközi kupasorozat, az Európa-liga fináléját 2026-ban Isztambulban, egy évvel később pedig Frankfurtban rendezik. A Konferencia Liga 2025–2026. évi idényének utolsó mérkőzésére Lipcsében, a Red Bull Arénában kerül sor, 2027-ben pedig Isztambul újabb európai kupadöntőnek ad otthont.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 342
szavazógép
2024-05-24: Sport - :

Utoljára lépnek pályára az idényben (Labdarúgás, 3. Liga)

Az idényben utoljára lépnek pályára a háromszéki csapatok a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban. Az alsóházi rájátszás 10. fordulójában a Kézdivásárhelyi SE szombaton 18 órától a Viitorul Curița együttesét fogadja a Sinkovits Stadionban, míg a Sepsi OSK II. szombaton 18 órától az utolsó előtti Brassói SR otthonában játszik.
2024-05-24: Sport - :

Első nemzetközi diadalát aratta az Atalanta (Európa-liga)

Az Atalanta nyerte az Európa-liga 2023–2024. évi kiírását, mivel szerdán 3–0-ra diadalmaskodott az 51 veretlenül megvívott mérkőzés után alulmaradó Bayer Leverkusen felett Dublinban. Az olasz együttes megnyerte története első nemzetközi kupafináléját, mostanáig egyetlen trófeával büszkélkedhetett, 1963-ban Olasz Kupa-győztes volt.