Európa-ligaElső nemzetközi diadalát aratta az Atalanta

2024. május 24., péntek, Sport

Az Atalanta nyerte az Európa-liga 2023–2024. évi kiírását, mivel szerdán 3–0-ra diadalmaskodott az 51 veretlenül megvívott mérkőzés után alulmaradó Bayer Leverkusen felett Dublinban. Az olasz együttes megnyerte története első nemzetközi kupafináléját, mostanáig egyetlen trófeával büszkélkedhetett, 1963-ban Olasz Kupa-győztes volt.

  • Fotó: Facebook / UEFA
    Fotó: Facebook / UEFA

Tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, egyik csapat sem vállalt nagy kockázatot, aztán az Atalanta az első helyzetét gólra váltotta. A német bajnokot megzavarta az olasz gárda szoros emberfogása, emiatt sok labdát veszített a saját térfelén, majd az első félidő derekán éppen egy ilyen hibából a kék-fekete mezesek megduplázták az előnyüket. A gyógyszergyári együttes a szünet előtti percekben átvette az irányítást, viszont Álex Grimaldo a rivális kapusának kezébe továbbított.

A térfélcserét követően egyértelmű fölényben futballozott a Leverkusen, ám az olasz alakulat védelmén nem talált fogást, így a labdabirtoklási fölénye teljesen meddőnek bizonyult. Amíg a Leverkusen szenvedett, az Atalanta szárnyalt, elsősorban Lookman révén, aki harmadik lövésével (és találatával) végleg lezárta a találkozót, negyedórával a végső sípszó előtt. A hátralévő időben a Bayer még szépíteni sem tudott, így a lehető legrosszabbkor szenvedte el első vereségét az idényben.

Eredmény, Európa-liga, döntő: Atalanta–Bayer Leverkusen 3–0 (gólszerző: Lookman 12., 26., 75.).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 341
szavazógép
2024-05-24: Sport - :

2026-ban a Puskás Arénában rendezik a döntőt (Bajnokok Ligája)

Az Európai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottságának döntése értelmében Budapesten a Puskás Arénában rendezik 2026-ban a Bajnokok Ligája döntőjét. Magyarország története során először adhat otthont a klubfutball legrangosabb mérkőzésének, amelyre eddig 15 ország 28 városának 32 stadionjában került sor.
2024-05-24: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
HANGVERSENYÉVAD. A Plugor Sándor Művészeti Líceum diákkórusainak és szimfonikus diákzenekarainak koncertjével zárul az idei sepsiszentgyörgyi hangversenyévad ma 19 órakor a Tamási Áron Színház nagytermében. Belépők 30, illeve 15 lejes áron a városi kulturális szervezőirodában, valamint az eventim.ro oldalon kaphatók.
HEGEDŰKONCERT. Az Árkosi Kulturális Központ (Sepsiszentgyörgy, Olt u. 6.) hangversenytermében ma 19 órától Theodora Bălănică, a ploiești-i Carmen Sylva Művészeti Főiskola hegedűtanára koncertjére várják az érdeklődőket. F Szombaton 18 órától Anton Niculescu csellós és Koicsiro Kanno japán zongoraművész kamarakoncertjére kerül sor. A helyek száma korlátozott, jegyek – 20 lejért –  elővételben is kaphatók a központ székhelyén 9–15 óra között (tel: 0267 373 651).