KézdivásárhelyHatvanöt éves érettségi találkozó

2024. május 27., hétfő, Közélet

Nem mindennapi esemény helyszíne volt a Székely vendéglő: 1959-ben, azaz hatvanöt évvel ezelőtt végzett vén diákok találkoztak. A találkozón tizenketten – hét férfi és öt nő – voltak jelen. Az egykori iskolájukban, az Apor Péter Szaklíceumban zajló felújítási munkálatok miatt kényszerültek arra, hogy máshol jöjjenek össze.

  • Fotó: Nikon
    Fotó: Nikon

A vén diákok 1956–1959 között tanultak az akkori Kézdivásárhelyi Tizenegy Osztályos Vegyes Középiskolában, a mai Apor Péter Szaklíceum elődjében, az évfolyamon három párhuzamos osztályban hetvenhatan voltak, ma tudomásuk szerint mindössze tizenheten vannak életben, akik közül öten időskoruk miatt nem tudtak eljönni a találkozóra. Az A osztály egykori osztályfőnöke, a kilencven év feletti Erdei Károly Magyarországon él. Idős, nyolcvan év feletti, de kitűnő szellemi frissességnek örvendő, sőt, a mai napig aktív emberekről van szó. Ilyen például Mocsáry-Gondos Béla, Mihálycsa Szilveszter, Kelemen János, Turóczy Árpád vagy Györke Krisztina. A találkozó résztvevőit szervezőként Turóczy Árpád imecsfalvi ny. tanító köszöntötte, majd a közös ebéd elfogyasztása után sorban meséltek az életükről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 342
szavazógép
2024-05-27: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Legfőbb erőforrásunk a tudás (Ballagás a Székely Mikó Kollégiumban)

A tudás a legfőbb, mindig bővíthető erőforrása világunknak, s bár háborúk és válságok dúlják azt, mégis létezik egy biztos pont, ahová bármikor, bárhonnan haza lehet térni – hangzott el szombat délelőtt a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium ballagási ünnepségén, melyen három végzős osztály diákjait búcsúztatták a tanintézmény pedagógusai, kis és nagy növendékei, meghívottak.
2024-05-27: Elhalálozás - :

Elhalálozás